Rondreis Highlights Vietnam, 15D/14N

Samenvatting Rondreis Highlights Vietnam

Route van de Rondreis Highlights Vietnam: Ho Chi Minh City (Saigon) – Mekong Delta – Hoi An – Hue – Hanoi – Sapa – Halong Bay.

Een prachtige rondreis waarbij u de belangrijkste highlights van Vietnam bezoekt in een relatief korte periode. Deze tour is ideaal voor mensen die in een tijdsbestek van slechts 15 dagen alle highlights van Vietnam willen ontdekken. De reis brengt u van het zuiden naar het noorden en van de bergen tot de stranden. Wij beloven u dat – aan het eind van de reis – u voor de rest van uw leven zult terugkijken op een onvergetelijke reis!

De highlights van deze rondreis:

 • Ontdek het bruisende leven in Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) en breng een bezoek aan de indrukwekkende Cu Chi tunnels.
 • Vaar over kanalen, pluk en proef verse, tropische fruitsoorten in de Mekong Delta.
 • Bezoek de eeuwenoude stad Hoi An in het midden van Vietnam.
 • Ga terug naar het Nguyen tijdperk tijdens een stadstour in Hue, de oude Keizerlijke Stad.
 • Ontdek het charmante Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.
 • Daag uzelf uit in het bergachtige gebied van Sapa. Ontmoet de lokale bevolking en neem een kijkje in het dagelijks leven van de mensen in dit gebied.
 • Overnacht op een cruiseschip in de Halong Bay, een adembenemend gebied die haar plaats op de werelderfgoed lijst van de Unesco meer dan verdient!
 • Bezoek Tam CocNinh Binh, bijgenaamd Halong Bay ter land.

Aanbevolen reisperiode voor de Rondreis Highlights Vietnam: december – mei.

Programma & Route Rondreis Highlights VietnamReisbeschrijvingPrijzen & uitgangspunten

Programma & Route Rondreis Highlights Vietnam

 

Programma

Dag 01: Aankomst in Ho Chi Minh City + transfer + vrije tijd.

Dag 02: Mekong Delta tour.

Dag 03: Cu Chi Tunnels + Ho Chi Minh City tour.

Dag 04: Ho Chi Minh City – Hoi An + wandeltour.

Dag 05: Workshop ‘Street food’ + vrije tijd.

Dag 06: Dag ter vrije besteding (mogelijkheid om een excursie bij te boeken).

Dag 07: Hoi An – Da Nang + Hue.

Dag 08: Stadstour Hue – Hanoi.

Dag 09: Stadstour Hanoi + vertrek richting Sapa.

Dag 10: Lao Cai – Sapa + Cat Cat.

Dag 11: Sapa – Lao Chai – Ta Van – Tram Ton – Lao Cai – vertrek richting Hanoi.

Dag 12: Hanoi – Halong Bay.

Dag 13: Halong Bay – Hanoi.

Dag 14: Hoa Lu & Tam Coc – Ninh Binh tour.

Dag 15: Vrije tijd + transfer + vertrek vanuit Hanoi.

Route

Route Rondreis Highlights Vietnam

Reisbeschrijving Rondreis Highlights Vietnam

 

Dag 1: Aankomst in Ho Chi Minh City + transfer + vrije tijd

Bij aankomst in Ho Chi Minh City zal uw lokale gids u begroeten op het vliegveld waarna deze u naar het hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt de Rondreis Highlights Vietnam beginnen met het op eigen gelegenheid verkennen van deze overweldigende stad.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

 

Dag 2: Mekong Delta tour (O, L)

Om 08:00 uur verlaten we de stad en rijden we richting My Tho, gelegen in de Mekong Delta. De Mekong Delta staat bekend als ‘de rijstschuur’ van Azië, er wordt veel rijst verbouwd in dit gebied.

In My Tho zullen we de Mekong River op gaan per boot en als eerste een tussenstop maken bij het eiland Con Phung. Daarna gaan we verder over het water langs kleine dorpjes in de provincie Ben Tre. We zullen een bezoekje brengen aan een fabriek waar men allerlei producten maakt van kokosnoten. Verder kunt u genieten van de wijngaarden, tropisch fruit en traditionele muziek die we onderweg tegen komen. Ook kunt u honingwijn en kokosnoot snoepjes proeven.

Vervolgens reizen we terug naar Ho Chi Minh City. In de avond heeft u vrije tijd om zelf te kunnen genieten van de energieke stad.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

 

Dag 3: Cu Chi Tunnels + Ho Chi Minh City tour (O, L)

De Cu Chi tunnels – een tunnelnetwerk dat meer dan 200 kilometer beslaat – bieden een adembenemende kijk op het leven tijdens de oorlog met Amerika. De tunnels werden gebruikt als ondergrondse steden met vele leefruimten, keukens, opslagruimten, wapenfabrieken, ziekenhuizen en dergelijke. De Amerikanen werden buiten de tunnels gehouden door de vele fictieve ingangen, uitgevoerd als val. Tijdens het bezoek aan de Cu Chi tunnels kunt u – indien u dat wenst – zelf een kijkje nemen onder de grond in een deel van dit tunnelnetwerk. De lunch wordt geserveerd in de buurt van de tunnels.

Bij terugkomst in de stad maken we een stadstour die u langs de bekendste en mooiste plekken van de stad zal brengen. Als laatst zullen we de Ben Thanh markt bezoeken alvorens terug te keren naar het hotel.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

 

Dag 4: Ho Chi Minh City – Hoi An + wandeltour (O)

Vandaag reist u naar de volgende bestemming van deze Rondreis Highlights Vietnam: Hoi An. Na het ontbijt zullen de gids en chauffeur u ophalen en u naar het vliegveld brengen. Met het vliegtuig reist u naar Da Nang, waar uw gids en chauffeur klaar zullen staan om u naar Hoi An te brengen. In Hoi An begint de wandeltour die u langs het charmante, oude handelsplein brengt met haar smalle straatjes en traditionele huizen. Verder brengt de tour u langs de 400 jaar oude Japanse brug, een kleurrijke markt en het parelwitte strand.

Overnachting in Hoi An.

 

Dag 5: Workshop ‘Street food’ + vrije tijd (O, L)

Het bijwonen van een workshop is een leuke en actieve manier om kennis op te doen over het bekende ‘Street food‘ van Hoi An. Na een korte tour door Vy’s markt – met kleine stands die lokale specialiteiten bereiden en verkopen – gaat u zelf in de keuken staan tijdens deze geweldige workshop. U zult een viertal gerechten bereiden en nuttigen, zoals deze ook op de markt staan. Na afloop krijgt u de recepten en een cadeautje mee naar huis. Na de lunch staat er niets meer op het programma.

Overnachting in Hoi An.

 

Dag 6: Dag ter vrije besteding (mogelijkheid om een excursie bij te boeken) (O)

Hoi An is een authentieke stad die u de afgelopen dagen beter heeft leren kennen. Voor iedereen is er iets te doen waar men zich prettig bij voelt en deze dag staat er niets op het programma. U kunt zelf beslissen of u het liefst geniet van het strand, een mooie wandeling of iets anders.

Overnachting in Hoi An.

 

Dag 7: Hoi An – Da Nang + Hue (O)

Vandaag reizen we door naar de volgende bestemming van de Rondreis Highlights Vietnam: de oude Keizerlijke stad Hue. Onderweg is er een tussenstop voor een bezoek aan het Cham Museum in Da Nang. Vervolgens een prachtige idyllische route over de ‘Wolkenpas‘ en langs het vissersdorpje Lang Co. Bij aankomst in Hue is er de optie om gezamenlijk te lunchen in een lokaal restaurant.

In de middag brengen we een bezoek aan het mausoleum van Tu Duc. Tientallen jaren voordat het gebouw zijn graf werd, gebruikte Tu Duc het als ontsnappingsoord om tot rust te komen. Daarna een bezoek aan het graf van Khai Dinh. Het graf van Khai Dinh is anders dan de rest omdat het – traditioneel Vietnamese – ontwerp beïnvloedt is door Europese ingevingen. Bij terugkomst in Hue zullen we de bruisende markt van Dong Ba bezoeken, bekend om haar gigantische aanbod van verse producten.

Overnachting in Hue.

 

Dag 8: Stadstour Hue – Hanoi (O)

We starten deze dag met een bezoek aan de Imperial Citadel vanuit waar de Nguyen dynastie regeerde tussen 1802 en 1945. Vervolgens een verkenningscruise over de Huong River, met aan beide zijden prachtige landschappen. Na de bootreis een bezoek aan de 400 jaar oude Thien Mu Pagoda die bekend staat om haar 21 meter hoge toren in het midden.

Na de lunch is er vrije tijd en kunt u ervoor kiezen om de pagode verder te verkennen, terug te gaan naar uw hotel of uw gids te vragen om aanbevelingen in de buurt. De gids en chauffeur zullen u op tijd naar het vliegveld brengen voor uw vlucht naar Hanoi, de volgende bestemming van de Rondreis Highlights Vietnam. Bij aankomst in Hanoi zullen een gids en chauffeur u verwelkomen en u naar het hotel brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 9: Stadstour Hanoi + vertrek richting Sapa (O)

In de ochtend begint een stadstour door Hanoi, die u langs alle bezienswaardigheden zal brengen die de hoofdstad van Vietnam rijk is. Aan het einde van deze tour zal in een lokaal restaurant de mogelijkheid bestaan om gezamenlijk te lunchen.

Na de lunch brengen we een bezoek aan het rustgevend meer van Hoan Kiem alsmede de nabij gelegen tempel van Ngoc Son. Indien de tijd het toelaat volgt een fietstour door het centrum van de stad waarna een traditionele waterpoppenshow de dag zal afsluiten. De gids en chauffeur brengen u na de show naar het trein station waar we aan boord gaan van de nachttrein naar Lao Cai. Een nieuwe ervaring voor de meesten zijn de zachte, comfortabele bedden waar we vanavond onze rust in zullen vinden. Indien gewenst kunt u het treinpersoneel vragen om een portie noedels alvorens uw cabine op slot te doen en te gaan slapen.

Overnachting in een 4-persoons slaapcabine (of een 2-persoons slaapcabine tegen meerprijs).

 

Dag 10: Lao Cai – Sapa + Cat Cat (O)

’s Morgens vroeg komt u aan in de volgende bestemming van de Rondreis Highlights Vietnam: Lao Cai. Na aankomst in Lao Cai zal de chauffeur u naar het hotel in Sapa brengen. Laat gerust uw bagage achter in de daarvoor bestemde ruimte en rust uit in de lobby van het hotel. Na het ontbijt kunt u nog even relaxen in het hotel alvorens Sapa te gaan ontdekken.

Tijdens een korte wandeling naar de Ham Rong berg stoppen we onderweg bij een lokale markt. Hier ziet u een groot aantal lokale bevolkingsgroepen die spullen verkopen in hun traditionele, kleurrijke klederdracht. Wees niet verlegen en maak een praatje met de lokale bevolking. Ze spreken vloeiend Engels en Frans en vinden het leuk om met u te praten!

In de middag rijden we naar Cat Cat, een dorpje dat toebehoord aan de lokale H’mong bevolking. Er is een prachtige waterval en een door de Fransen gebouwde centrale, die elektriciteit opwekt door middel van het water in de rivier. We lopen daarna door richting Sin Chai alvorens terug te keren naar Sapa.

De wandeltocht is afhankelijk van uw conditie. Indien u langer, korter of helemaal niet wilt meedoen aan deze trekking, overleg dat dan met de gids. De gids zal te allen tijde rekening houden met uw persoonlijke wensen!

Overnachting in Sapa.

 

Dag 11: Sapa – Lao Chai – Ta Van – Tram Ton – Lao Cai – vertrek richting Hanoi (O)

We wandelen deze morgen naar Lao Chai om een bezoek te brengen aan de Tay en Day bevolkingsgroepen. We vervolgen de wandeling en zullen aankomen bij het dorp Ta Van, volgens de Vietnamese bevolking is dit het mooiste dorp in de buurt van Sapa. Na een korte rustpauze zal de chauffeur ons terug naar Sapa brengen, waar een lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

De wandeltocht neemt ongeveer 4 uur in beslag. Indien u korter of niet wilt meedoen aan deze trekking, overleg dit dan met de gids. De gids zal te allen tijde rekening houden met uw persoonlijke wensen!

In de middag rijden we over de heuvels naar Tram Ton. Met een hoogte van 1800 meter boven de zeespiegel is dit het hoogste punt van Vietnam. Vanuit hier kijkt u uit over natuurlandschappen die verder reiken dan u kunt zien. Hierna rijden we door naar het station van Lao Cai om aan boord te gaan van de nachttrein richting Hanoi.

Overnachting in een 4-persoons slaapcabine (of een 2-persoons slaapcabine tegen meerprijs).

 

Dag 12: Hanoi – Halong Bay (O, L, D)

Vanwege de vroege aankomst in Hanoi zal de chauffeur u eerst naar een klein hotel in de buurt brengen. Hier kunt u genieten van een ontbijtbuffet en heeft u de mogelijkheid om een douche of bad te nemen en even bij te komen van de treinreis.

Vervolgens rijden we van Hanoi naar Ha Long City, waar we aan zullen komen in de haven van Tuan Chau. We gaan aan boord van ons cruiseschip voor de start van de Halong Bay Cruise.

U wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en naar uw cabine gebracht. De lunch wordt geserveerd aan boord van het schip, terwijl u van het adembenemende uitzicht geniet.

Het schip zal een tussenstop maken bij het eiland Titop, waar u kunt zwemmen, zonnebaden of wandelen. Na de tussenstop zal het schip verder varen naar een dorpje dat bekend staat om zijn parelboeren, Pearl Farm Village. Ook bij dit dorpje kunt u zwemmen of kajakken.

Na de tweede tussenstop zal aan boord van het cruiseschip een workshop plaatsvinden om ervaring op te doen in het bereiden van de lokale specialiteiten. Onder het genot van een kopje thee kunt u ook plaats nemen op het zonnedek. Na het avondeten is er verder nog entertainment aan boord in de vorm van een bar. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de spa of te gaan vissen naar inktvis, aan boord van het schip.

Overnachting aan boord van het cruiseschip.

 

Dag 13: Halong Bay – Hanoi (O, Brunch)

Deze ochtend wordt u wakker aan boord van het cruiseschip en kunt u deelnemen aan een Tai Chi sessie op het zonnedek. Daarna kunt u genieten van een licht ontbijt, terwijl het schip koers zet naar het vasteland. Onderweg naar de haven maken we een tussenstop bij de Surprise Cave, een van de mooiste grotten in de Halong Bay. We zullen de grot van binnen bewonderen alvorens te kunnen genieten van een brunch en aan te komen in de haven. Vervolgens brengt de chauffeur u terug naar Hanoi, waar u de rest van de middag en avond naar eigen wens kunt besteden.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 14: Hoa Lu & Tam Coc – Ninh Binh tour (O)

Na het ontbijt zullen we de stad verlaten voor een rit over het platteland van Noord Vietnam om Hoa Lu te bezoeken. Hoa Lu was de eerste Hoofdstad van Vietnam. We zullen de tempels bezoeken die in het teken staan van de keizers van de Le dynastie en – als de tijd het toelaat – een wandeling maken door de omliggende ruïnes.

In de middag kunt u relaxen aan boord van een traditionele Vietnamese Sampan voor een boottocht door de prachtige Thung Nang Valley. Ver weg van de drukke, toeristische gebieden zullen we door bergachtig gebied en langs lotusvelden varen, alvorens we aankomen bij een verborgen pagode. Bij deze pagode zal de chauffeur klaar staan om u terug naar Hanoi te brengen, waar u de rest van de dag kunt genieten van alles dat u deze reis gezien heeft.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 15: Vrije tijd + transfer + vertrek vanuit Hanoi (O)

Na het ontbijt heeft u vrije tijd totdat de gids u ophaalt en naar het vliegveld brengt, het eindpunt van de Rondreis Highlights Vietnam. Op het vliegveld zal de gids afscheid van u nemen en zult u terug naar huis of naar uw volgende bestemming vliegen.

 

Prijzen & Uitgangspunten Rondreis Highlights Vietnam

 

Voor deze rondreis gelden onderstaande uitgangspunten en prijzen (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid). De rondreis betreft slechts een voorbeeld, wijzigingen zijn mogelijk!

Pakket: 15D/14N Rondreis Highlights Vietnam
Prijzen per persoon
Periode 01-04 t/m 31-03
Aantal deelnemers
2 3 4 5 6 7 8-10 11 of meer
Middenklasse, 3* hotels € 1473,- € 1333,- € 1257,- € 1187,- € 1142,- € 1109,- € 1086,- Op aanvraag
Tussenvorm, 4* hotels € 1641,- € 1501,- € 1425,- € 1356,- € 1310,- € 1278,- € 1269,- Op aanvraag
Luxe, 5* hotels (voor zover mogelijk) € 2075,- € 1934,- € 1790,- € 1743,- € 1730,- € 1710,- € 1699,- Op aanvraag
Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele toeslagen voor het piekseizoen (o.a. de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw) en exclusief eventuele last minute toeslagen. Vraag de prijs op die geldig is in uw situatie!

 

INBEGREPEN bij de Rondreis Highlights Vietnam:

 • Alle hotelovernachtingen.
 • Privé cabine tijdens de Halong Bay Cruise.
 • Alle activiteiten en excursies zoals omschreven in het programma.
 • De maaltijden zoals genoemd in de reisbeschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch en D = Diner).
 • Lokale Engels sprekende gidsen (verschillend per bestemming).
 • Al het benodigde vervoer voor de transfers, activiteiten en excursies zoals omschreven in de reisbeschrijving (tenzij anders vermeld). Het wegvervoer vindt plaats in een privé voertuig met airco en chauffeur.
 • Trein ticket Hanoi – Lao Cai – Hanoi, Superior 4-persoons cabine.
 • Binnenlandse vluchten van Ho Chi Minh City naar Da Nang en van Hue naar Hanoi, incl. Terminal Fees. Voor deze vluchten geldt 20 kg ruimbagage + 7 kg handbagage per persoon.
 • Alle entreegelden e.d. voor de te bezoeken onderdelen zoals genoemd in de reisbeschrijving (tenzij anders vermeld).

NIET INBEGREPEN bij de Rondreis Highlights Vietnam:

 • Internationale vluchten, vraag ons naar de mogelijkheden voor de door u gewenste data via ons offerte aanvraagformulier.
 • Last-minute en piekseizoen toeslagen (vraag ons naar de exacte reissom voor de door u gewenste vertrekdatum). Met name binnenlandse vluchten kunnen duurder zijn indien u kort van tevoren boekt. Boek ver van tevoren, dan betaalt u minder!
 • Eventuele tussentijdse prijsverhogingen van de binnenlandse vluchten (vraag ons naar de exacte reissom voor de door u gewenste vertrekdatum).
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Kosten voor het verkrijgen van een visum voor Vietnam.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de Rondreis Highlights Vietnam.
 • Persoonlijke uitgaven tijdens de Rondreis Highlights Vietnam (souvenirs, wasservice etc.)
 • Vroeger inchecken en/of later uitchecken bij hotels.
 • Fooien voor gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen.
 • Alle overige diensten / onderdelen die niet zijn genoemd onder het kopje ‘INBEGREPEN bij de Rondreis Highlights Vietnam’.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. DP Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

DP Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.