Rondreis Hoogtepunten Vietnam, 22D/21N

Samenvatting Rondreis Hoogtepunten Vietnam

Route van de Rondreis Hoogtepunten Vietnam: Hanoi – Mai Chau – Ninh Binh – Halong Bay – Hue – Hoi An – Dalat (Da Lat) – Ho Chi Minh City (Saigon) – Mekong Delta – Phu Quoc Island.

Een prachtige rondreis waarbij u vele hoogtepunten bezoekt in Vietnam!

De Rondreis Hoogtepunten Vietnam begint in Noord Vietnam met een bezoek aan de hoofdstad Hanoi, waar we een City tour maken. Vervolgens bezoeken we de prachtige Mai Chau Valley, het schilderachtige Ninh Binh en de unieke Halong Bay.

In Midden Vietnam bezoeken we de oude Keizerlijke Stad Hue en rijden we via de prachtige Wolkenpas (Hai Van Pass) naar Hoi An. Hier maken we onder andere een tocht per bamboe mandbootje (bamboo basket boat), een unieke belevenis! Ook bezoeken we Dalat (Da Lat), waar we kunnen genieten van de prachtige natuur (onder andere watervallen).

In Zuid Vietnam bezoeken we het overweldigende Ho Chi Minh City (Saigon), waar we een City tour maken. Tevens bezoeken we de Cu Chi Tunnels en de Mekong Delta, met onder andere de drijvende markt van Cai Rang (Cai Rang Floating Market). Tot slot van deze Rondreis Hoogtepunten Vietnam kunt u nog even nagenieten op het prachtige strand van Phu Quoc Island.

Aanbevolen reisperiode voor de Rondreis Hoogtepunten Vietnam: december – half mei.

Programma & Route Rondreis Hoogtepunten VietnamReisbeschrijvingPrijzen & uitgangspunten

Programma & Route Rondreis Hoogtepunten Vietnam

 

Programma

Dag 01: Aankomst in Hanoi + transfer + vrije tijd.

Dag 02: Hanoi City tour.

Dag 03: Hanoi – Mai Chau.

Dag 04: Mai Chau.

Dag 05: Mai Chau – Van Long Nature Reserve – Ninh Binh.

Dag 06: Ninh Binh – Halong Bay.

Dag 07: Halong Bay – Hanoi – Hue.

Dag 08: Hue City tour – Thanh Tien Village.

Dag 09: Hue – Hoi An.

Dag 10: Hoi An vis- en wandeltour.

Dag 11: Dag ter vrije besteding (mogelijkheid om een excursie bij te boeken).

Dag 12: Hoi An – Da Nang – Dalat.

Dag 13: Dalat Sightseeing tour.

Dag 14: Dalat – Ho Chi Minh City.

Dag 15: Cu Chi Tunnels + Ho Chi Minh City tour.

Dag 16: Ho Chi Minh City – Ben Tre – Can Tho.

Dag 17: Can Tho.

Dag 18: Can Tho – Phu Quoc.

Dag 19: Dag ter vrije besteding.

Dag 20: Dag ter vrije besteding.

Dag 21: Dag ter vrije besteding.

Dag 22: Phu Quoc – Ho Chi Minh City – vertrek.

Route

Route Rondreis Hoogtepunten Vietnam

Reisbeschrijving Rondreis Hoogtepunten Vietnam

 

Dag 1: Aankomst in Hanoi + transfer + vrije tijd

Deze Rondreis Hoogtepunten Vietnam begint met uw aankomst op het vliegveld van Hanoi, waar u wordt verwelkomd door uw lokale Engels sprekende gids. Uw gids zal u per auto (of minibus bij een grotere groep deelnemers) naar uw hotel brengen en zal u helpen bij het inchecken in het hotel. Omdat u een lange reis achter de rug heeft, staat er voor de rest van de dag niets op het programma. U kunt lekker uitrusten in het hotel en zelf de omgeving verkennen.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 2: Hanoi City tour (O)

Deze dag staat in het teken van een tour door de stad Hanoi. Te beginnen bij het Mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag), gevolgd door zijn woning en de nabij gelegen One Pillar Pagoda. Vanuit de pagode reizen we door naar Hao Lo Prison, een gevangenis die door de Franse kolonisten werd gebruikt voor politieke gevangenen en later door de Noord Vietnamezen voor oorlogsgevangenen. De gevangenis is in de jaren ’90 gesloopt, maar zijn muur staat nog overeind en fungeert tegenwoordig als museum. Hierna volgt een bezoek aan de eerste Universiteit van Vietnam en de duizend jaar oude Tempel van de Literatuur.

In de middag brengen we een bezoek aan het bevolkingsmuseum (Ethnology Museum). Hier krijgt u een onvergetelijke indruk van de 54 volkeren die verspreid over Vietnam leven, hun gebruiken van jagen en voedsel bereiding tot de rituelen rondom een overlijden. Vroeg in de avond laten we u genieten van een traditionele waterpoppen show waarna u in het hart van het toeristisch centrum van uw vrije tijd kunt genieten.

Overnachting in Hanoi.

 

Dag 3: Hanoi – Mai Chau (O, L)

In de ochtend rijden we in zuidwestelijke richting naar Mai Chau. De route wordt gekenmerkt door de prachtige vallei waarin Mai Chau is gelegen. Mai Chau staat bekend om de lokale bevolkingsgroep die er al eeuwen verblijft, de White Thai. We zullen doorrijden tot we aankomen bij het afgelegen dorpje Buoc waar we zullen genieten van een overheerlijke lunch. Daarna zullen we beginnen aan een indrukwekkende wandeltocht door rijstvelden en gebergte. We zullen de lokale bevolking tegenkomen tijdens de wandeltocht en zullen zien wat deze bevolking gedurende de dag allemaal doet. Indien gewenst kunt u bij enkele mensen naar binnen om met eigen ogen te zien hoe zij leven. Na deze geweldige tocht brengen wij u naar het hotel, waar u de rest van de dag naar eigen wensen kunt invullen.

Overnachting in Mai Chau.

 

Dag 4: Mai Chau (O, L)

Na het ontbijt zullen we deze dag beginnen met een fietstocht door het dorp en de omgeving. Het is een geweldige kans om mooie foto’s te maken van waterbuffels en van de lokale bevolking die hard aan het werk is op het land. Bij terugkomst wordt een lunch geserveerd en na een korte rustpauze zullen we u naar Cun Pheo Village brengen. Cun Pheo Village is een klein dorpje dat de thuishaven is van de Muong bevolking. In Cun Pheo Village zal er een kleine wandeltocht op het programma staan, waarbij we een bezoek brengen aan de lokale bevolking alvorens we een trekking maken naar Van Village. Hier zullen we de lokale bevolking “Thai” zien en zullen we langs rijstvelden en bergachtig gebied lopen. U kunt wederom zelf een invulling geven aan de namiddag en avond.

Overnachting in Mai Chau.

 

Dag 5: Mai Chau – Van Long Nature Reserve – Ninh Binh (O, L)

Na het ontbijt vertrekken we uit Mai Chau en zullen over een prachtige weg richting Ninh Binh rijden. Tijdens deze rit kunt u genieten van het prachtige uitzicht op bergachtig gebied en de valleien waar deze weg u doorheen brengt. Bij aankomst zal een lokale familie u verwelkomen met een overheerlijke lunch bij hen thuis en krijgt u de unieke kans om het leven van een Vietnamese familie van dichtbij mee te maken.

Na de lunch en een rustpauze zullen we op de fiets over de dijk rijden met aan de ene kant de prachtige rivier Hoang Long en aan de andere kant immense rijstvelden. Na deze indrukwekkende en vooral unieke fietstocht en uitzichten zullen we bij aankomst plaatsnemen in een traditionele Sampan roeiboot om zo dieper in het natuurgebied Van Long Nature Reserve te komen. Op deze boot kunt u genieten van prachtige uitzichten zoals bloemen en planten maar ook van de Bonelli’s adelaar die hier zijn broedplaats heeft.

Overnachting in Ninh Binh.

 

Dag 6: Ninh Binh – Halong Bay (O, L, D)

We verlaten Ninh Binh en rijden rechtstreeks naar Ha Long City om een cruise te gaan maken in de prachtige Halong Bay. De Halong Bay staat op de Unesco Werelderfgoed lijst vanwege haar 3000 eilanden die de baai haar geweldige uiterlijk geeft. Bij aankomst in de middag zullen we aan boord gaan van een prachtig cruiseschip die ons langs de eilanden brengt. Aan boord van het schip kunt u genieten van verse zeevruchten tijdens de lunch en het avondeten. U zult overnachten aan boord van dit schip en kunt dus in alle rust genieten van dit prachtige, unieke landschap.

Overnachting in de Halong Bay, op het cruiseschip.

 

Dag 7: Halong Bay – Hanoi – Hue (O)

Vroeg in de ochtend wakker worden in de Halong Bay staat garant voor een onvergetelijke blik op deze baai met haar prachtige zonsopkomst en stille wateren. Tijdens en na het ontbijt zal het cruiseschip u langs de prachtige kalkstenen rotsen brengen en zult u zien dat dit u absolute rust brengt. Bij terugkeer in Ha Long City brengt uw gids u naar het vliegveld van Hanoi voor een vlucht naar de volgende bestemming van deze Rondreis Hoogtepunten Vietnam: de Keizerlijke Stad Hue. Bij aankomst in Hue staat een chauffeur voor u klaar om u naar het hotel te brengen.

Overnachting in Hue.

 

Dag 8: Hue City tour – Thanh Tien Village (O)

In de ochtend brengen we een bezoek aan de oude Keizerlijke Stad (Imperial Citadel). Daarna gaan we per boot richting de Thien Mu Pagoda. Deze pagode ligt op de oever van de parfum rivier (Perfume River), die garant staat voor schitterende foto’s van de rivier en de stad. Aan het eind van de ochtend bezoeken we een tuinhuis die gebouwd is naar de standaarden van de Chinese Geomancy-leer om zeker te zijn van de serene en fijne gevoelens die u van deze plek kunt verwachten.

In de middag brengen we een bezoek aan Minh Mang, een van de mooiste tombes in Hue. Na dit bezoek sluiten we de dag af met een autorit richting Thanh Tien Village. Onderweg zullen we meermaals stoppen zodat u kunt genieten van de charmes van het platteland van Hue alsmede van de eeuwenoude dorpjes, pagodes en kerken. We zullen ook stoppen bij de lokale bevolking die bekend staat om de productie van papieren bloemen. U kunt – indien gewenst – onder begeleiding uw eigen bloemen creëren.

Overnachting in Hue.

 

Dag 9: Hue – Hoi An (O)

Per auto vertrekken we met uw gids richting Hoi An via de prachtige Wolkenpas (Hai Van Pass), waar we van een van Vietnam’s mooiste uitzichten kunnen genieten. We zullen onderweg ook stoppen bij het rustige, parelwitte strand van Lang Co. Na het bezoek aan dit strand zullen we u naar het hotel in Hoi An brengen waar u naar eigen wensen kunt genieten van de avonduren.

Overnachting in Hoi An.

 

Dag 10: Hoi An vis- en wandeltour (O, L)

Na het ontbijt zullen we richting het platteland van Cam Thanh gaan en uiteindelijk aankomen op de Thuan Tinh pier. Hier gaan we aan boord van een boot die u naar de haven van Cua Dai brengt. Hier staan een tweetal activiteiten op het programma, te beginnen met een lokale vorm van vissen die alleen mogelijk is met behulp van de zogenaamde “bamboo basket boat”.

U zult met een van deze bamboe mandbootjes een tocht maken en zelf ervaren hoe men in Vietnam krabben opvist. U kunt uiteraard zelf proberen om met de boot te varen. Dit is echter nog lang niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Het staat wel garant voor een hoop plezier om te ervaren hoe men probeert het evenwicht te bewaren terwijl men het bootje bestuurt. Als beloning voor het harde werk in de ochtend zullen de vissers voor ons een geweldige en uitgebreide lunch voorbereiden op een grote boot die ons terug brengt naar de pier.

In de middag staat een wandeltocht door de stad Hoi An op het programma. De wandeltocht brengt u langs de kenmerkende smalle straatjes met haar Chinese huisjes, een Japanse brug, tempels en 800 historische monumenten. De stad Hoi An staat in zijn geheel op de Unesco Werelderfgoed lijst en u zult deze stad en haar hartelijke bevolking voor altijd in uw hart sluiten.

Overnachting in Hoi An.

 

Dag 11: Dag ter vrije besteding (mogelijkheid om een excursie bij te boeken) (O)

Deze dag en de indeling ervan is volledig aan u. U kunt uiteraard genieten van het ontbijt in het hotel, waarna u – zonder gids of chauffeur – zelf kunt genieten van de prachtige stad Hoi An.

Overnachting in Hoi An.

 

Dag 12: Hoi An – Da Nang – Dalat (O)

In de ochtend van dag 12 gaan we naar het vliegveld van Da Nang om vanuit daar per vliegtuig verder te reizen naar Dalat. Dalat staat bekend als de staat van de eeuwige lente. Vanwege de ligging werd het door de Fransen gebruikt als ontsnappingsoord en zij hebben een groot aantal villas gebouwd in de bergen. Het mooie landschap rond Dalat bestaat uit bossen en meren. Onderweg zullen we een aantal keer stoppen om foto’s te maken, te genieten van het schitterende uitzicht en om een bezoek te brengen aan de Cham Torens van Pokhlong. In de namiddag zullen we aankomen bij het hotel waar u – na het inchecken – zelf naar eigen inzicht de avonduren kunt besteden.

Overnachting in Dalat.

 

Dag 13: Dalat Sightseeing tour (O)

Deze dag staat in het teken van een stadstour in en rond Dalat. We bezoeken de Prenn Waterfall en de Datanla Waterfall en zullen genieten van het mooie uitzicht en van de immense bossen en meren die de omgeving van Dalat rijk is. We zullen met de kabelbaan ook naar de top van Phuong Hoang Mountain gaan om een bezoek te brengen aan de Truc Lam meditatietuinen. Verder zullen we deze dag nog een aantal stops maken bij bijzondere en vooral imposante gebouwen en uitzichten.

Overnachting in Dalat.

 

Dag 14: Dalat – Ho Chi Minh City (O)

Na het ontbijt heeft u de tijd om nog even bij te komen van alle geweldige indrukken die u heeft opgedaan in en rondom Dalat. In de namiddag wordt u naar het vliegveld gebracht om per vliegtuig naar de volgende bestemming van deze Rondreis Hoogtepunten Vietnam te reizen: het overweldigende Ho Chi Minh City (Saigon). Hier zal er wederom een chauffeur voor u klaar staan om u naar het hotel te brengen.

Overnachting in Ho Chi Minh City.

 

Dag 15: Cu Chi Tunnels + Ho Chi Minh City tour (O)

In de ochtend verlaten we de stad om een bezoek te brengen aan de imposante Cu Chi Tunnels. De tunnels werden gebruikt om uit het zicht van de Amerikanen te blijven. In de tunnels zat men niet alleen te schuilen, er waren ook klaslokalen, slaapzalen en eetzalen ingericht. De Cu Chi Tunnels mogen bij een bezoek aan Vietnam niet worden overgeslagen, het is zeker één van de hoogtepunten van uw reis!

Vroeg in de middag zullen we terug in Ho Chi Minh City aankomen, waar u de tijd krijgt om te lunchen alvorens we met de stadstour beginnen. Tijdens de stadstour komen alle bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City aan bod en zullen we de historie van Zuid Vietnam leren kennen. Houd er rekening mee dat het oorlogsmuseum ook wordt bezocht tijdens deze excursie, de beelden en foto’s in het museum kunnen als erg emotioneel worden ervaren…

Overnachting in Ho Chi Minh City.

 

Dag 16: Ho Chi Minh City – Ben Tre – Can Tho (O, L)

Deze dag start met een transfer van Ho Chi Minh City naar Phong Nam. Bij aankomst zullen we per boot een gedeelte van de Mekong Delta verkennen en tijdens de cruise zullen we stoppen bij diverse werkplaatsen van de lokale bevolking. Tijdens deze bezoekjes aan de werkplaatsen kunt u zien hoe de lokale economie in elkaar steekt en hoe de lokale bevolking – met voornamelijk kokosnoot – allerlei producten met de hand maakt. Verder staat er een korte wandeling op het programma die garant staat voor wederom de mooiste indrukken en de meest imposante foto’s. Met de boot zullen we terug gaan naar de pier, waarna we verder rijden naar Can Tho. We zullen in de namiddag aankomen bij het hotel.

Overnachting in Can Tho.

 

Dag 17: Can Tho (O)

We starten deze dag met een korte rit naar Ninh Kieu Quay waar we aan boord gaan van een lokale boot die ons naar de levendige en kleurrijke Cai Rang Floating Market brengt. U zult versteld staan van de grote variatie in aanbod op deze markt, van de alom bekende mango’s en bananen tot exotische fruitsoorten zoals de sterk ruikende doerians. Nadat u voldoende heeft genoten van de bezienswaardigheden en lekkernijen op de markt, zullen we het doolhof van kanaaltjes betreden waar Can Tho zo bekend om staat. Vanaf de boot die u door deze kanaaltjes voert, kunt u genieten van het uitzicht op het dagelijks leven van de bevolking die leeft op en rond het water van de Mekong Delta. Bij het verlaten van de boot staat uw chauffeur klaar om u terug naar het hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Can Tho.

 

Dag 18: Can Tho – Phu Quoc (O)

In de morgen van dag 18 beginnen we met een korte rit naar het vliegveld waarna u doorvliegt naar Phu Quoc, de laatste bestemming van deze Rondreis Hoogtepunten Vietnam. Bij aankomst zal er een chauffeur klaarstaan om u naar het hotel te brengen. De rest van deze dag kunt u beginnen met het laten bezinken van de geweldige reis die u tot dan toe heeft gehad, terwijl u geniet van de zon en de zee op het prachtige strand dat dit eiland rijk is.

Overnachting op Phu Quoc Island.

 

Dag 19, 20 en 21: Dagen ter vrije besteding (O)

Nagenieten en tot rust komen aan het einde van een geweldige reis. U kunt deze dagen naar eigen wensen invulling geven om zo tot de gewenste rust te komen. Deze dagen zal er geen gids aanwezig zijn en ook vervoer wordt niet vooraf geregeld. Indien u een uitstapje wenst te maken kunt u dit natuurlijk aangeven en zullen wij daar rekening mee houden.

Overnachting op Phu Quoc Island.

 

Dag 22: Phu Quoc – Ho Chi Minh City – vertrek (O)

Vandaag een transfer naar het vliegveld voor een vlucht terug naar Ho Chi Minh City. Vanuit daar vliegt u terug naar huis of door naar uw volgende vakantie bestemming.

Prijzen & Uitgangspunten Rondreis Hoogtepunten Vietnam

 

Voor deze rondreis gelden onderstaande uitgangspunten en prijzen (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid). De rondreis betreft slechts een voorbeeld, wijzigingen zijn mogelijk!

Pakket: 22D/21N Rondreis Hoogtepunten Vietnam
Prijzen per persoon
Periode 01-04 t/m 31-03
Aantal deelnemers
2 3 4 5 6 7 8-10 11 of meer
Middenklasse, 3* hotels € 2468,- € 2130,- € 1968,- € 1841,- € 1756,- € 1695,- € 1678,- Op aanvraag
Tussenvorm, 4* hotels € 2913,- € 2574,- € 2412,- € 2285,- € 2200,- € 2139,- € 2094,- Op aanvraag
Luxe, 5* hotels (voor zover mogelijk) € 3485,- € 3147,- € 2986,- € 2858,- € 2773,- € 2712,- € 2666,- Op aanvraag
Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele toeslagen voor het piekseizoen (o.a. de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw) en exclusief eventuele last minute toeslagen. Vraag de prijs op die geldig is in uw situatie!

 

INBEGREPEN bij de Rondreis Hoogtepunten Vietnam:

 • Alle hotelovernachtingen.
 • Privé cabine tijdens de Halong Bay Cruise.
 • Alle activiteiten en excursies zoals omschreven in het programma.
 • De maaltijden zoals genoemd in de reisbeschrijving (O = Ontbijt, L = Lunch en D = Diner).
 • Lokale Engels sprekende gidsen (verschillend per bestemming).
 • Al het benodigde vervoer voor de transfers, activiteiten en excursies zoals omschreven in de reisbeschrijving (tenzij anders vermeld). Het wegvervoer vindt plaats in een privé voertuig met airco en chauffeur.
 • Binnenlandse vluchten van Hanoi naar Hue, van Da Nang naar Dalat, van Dalat naar Ho Chi Minh City, van Can Tho naar Phu Quoc en van Phu Quoc naar Ho Chi Minh City, incl. Terminal Fees. Voor deze vluchten geldt 20 kg ruimbagage + 7 kg handbagage per persoon.
 • Alle entreegelden e.d. voor de te bezoeken onderdelen zoals genoemd in de reisbeschrijving (tenzij anders vermeld).

NIET INBEGREPEN bij de Rondreis Hoogtepunten Vietnam:

 • Internationale vluchten, vraag ons naar de mogelijkheden voor de door u gewenste data via ons offerte aanvraagformulier.
 • Last-minute en piekseizoen toeslagen (vraag ons naar de exacte reissom voor de door u gewenste vertrekdatum). Met name binnenlandse vluchten kunnen duurder zijn indien u kort van tevoren boekt. Boek ver van tevoren, dan betaalt u minder!
 • Eventuele tussentijdse prijsverhogingen van de binnenlandse vluchten (vraag ons naar de exacte reissom voor de door u gewenste vertrekdatum).
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Kosten voor het verkrijgen van een visum voor Vietnam.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de Rondreis Hoogtepunten Vietnam.
 • Persoonlijke uitgaven tijdens de Rondreis Hoogtepunten Vietnam (souvenirs, wasservice etc.)
 • Vroeger inchecken en/of later uitchecken bij hotels.
 • Fooien voor gidsen, chauffeurs en andere betrokkenen.
 • Alle overige diensten / onderdelen die niet zijn genoemd onder het kopje ‘INBEGREPEN bij de Rondreis Hoogtepunten Vietnam’.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. DP Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

DP Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.