Vietnam, ontdek deze veelzijdige bestemming met DP Reizen!

Introductie VietnamVlag Vietnam

Het vruchtbare Vietnam biedt vele bezienswaardigheden. Het kent een rijke cultuur en ook een prachtige natuur. Daarmee is het een zeer veelzijdige vakantiebestemming!

Noord Vietnam

In het noorden – onder andere in Sapa en Bac Ha – vind je een berggebied met bergstammen, rijstterrassen en lokale markten. De delta van de Rode Rivier (Red River) betreft een zeer vruchtbaar landbouwgebied. In deze delta ligt ook Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Daarnaast biedt een cruise in de Halong Bay – met haar vele kalkstenen rotsen die uit de zee omhoog steken – een onvergetelijke ervaring!

De prachtige Halong Bay.

Midden Vietnam

In Midden Vietnam zijn er vele prachtige historische bezienswaardigheden te vinden. Ook de natuur is wonderschoon. Tussen Hue en Da Nang bevindt zich de Hai Van Pass (Wolkenpas). Dit is de overgang van subtropisch gebied aan de ene kant (noordzijde) en tropisch gebied aan de andere kant (zuidzijde). De pas zelf biedt glooiende heuvels, groene valleien en ook spectaculaire vergezichten. Ten noorden van de bergpas vind je onder andere de keizerlijke stad Hue. De Gedemilitariseerde Zone herinnert aan een tumultueus verleden, hier kunt u onder andere de Vinh Moc Tunnels bezichtigen. Ten zuiden van de bergpas liggen onder andere Hoi An en My Son, met eeuwenoude bouwwerken. Verder naar het zuiden vindt u achtereenvolgens de badplaats Nha Trang, het hooggelegen Dalat en ook de badplaats Mui Ne. De genoemde bestemmingen zijn enigszins toeristisch, maar verder is deze regio nog weinig ontdekt.

Zuid Vietnam

In het zuiden vind je onder andere Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) en de Mekong Delta. In de Mekong Delta wordt het leven beheerst door water. De delta heeft weidse, groene rijstvelden en ook dichtbegroeide boomgaarden. Het gebied wordt doorstroomd door een netwerk van kanalen met drijvende huizen, markten (onder andere Cai Be Floating Market en Cai Rang Floating Market) en vissersboten. In dit gebied bleef het leven op het water eeuwenlang onveranderd, tegenwoordig is reizen in dit gebied echter gemakkelijker door de aanleg van enkele luchthavens en snelwegen. Ten zuiden van het vasteland ligt Phu Quoc Island, met mooie stranden en ook koraalriffen.

 

 

Handige wetenswaardigheden Vietnam

Tijdsverschil
Reisadvies
Reisdocumenten
Geldzaken
Medische zorg en reizigersvaccinaties
Klimaat
Kaarten
Video