Da Nang (Danang) – Midden Vietnam

Introductie Da Nang (Danang)

Da Nang (ook geschreven als Danang) is één van de belangrijkste havensteden van Vietnam. Het is daarnaast ook de op twee na grootste stad van het land. In Da Nang zelf is voor de gemiddelde toerist niet veel te beleven, er zijn echter wel goede mogelijkheden voor een excursie in de omgeving van de stad. Daarnaast geldt dat de stad goede vlieg-, weg- en spoorwegverbindingen heeft, waardoor het gemakkelijk is te bereiken.

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in en rond Da Nang zijn onder andere:

 • Het Museum voor de Chamkunst (Da Nang Museum of Cham Sculpture). Dit museum toont de mooiste collectie Chamsculpturen ter wereld.
 • De roze Danangkathedraal (Da Nang Cathedral).
 • De Wolkenpas – ook Hai Van Pass genoemd – op zo’n 30 km ten noorden van Da Nang. Dit berggebied is de overgang tussen een subtropisch klimaat in het noorden en een tropisch klimaat in het zuiden. Je hebt hier onder andere prachtige uitzichtpunten.
 • Bach Ma National Park.
 • De Citadel van Hue (werelderfgoed), met de Keizerlijke Stad (Imperial) en de Verboden Purperen Stad (Forbidden Purple City).
 • De Marmerbergen – ook Marble Mountains genoemd – even ten zuidoosten van Da Nang. Met rotsformaties uit marmer en grotten die vroeger als heiligdom voor Boeddha en Confucius dienden.
 • Hoi An (werelderfgoed).
 • My Son (werelderfgoed) – de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Champa – met de belangrijkste Cham ruïnes.
 • De fraaie stranden.

Locatie Da Nang (Danang) - Midden Vietnam

 

 

Excursies Da Nang (Danang)

Vanuit Da Nang bieden wij onder andere de volgende excursies aan:

01: Hue City tour

Hue City tour

Hue was de hoofdstad van Vietnam onder het bewind van de keizers van de Nguyen Dynasty, van 1802 tot 1945. Dit verleden is nog steeds te zien binnen de muren van de Citadel en daarnaast ook in de Keizerlijke Stad (Imperial City).

Beiden werden zwaar beschadigd tijdens het Tet-offensief van 1968, toen de communisten de stad veroverden en gedurende 3 weken in beslag namen. Door middel van financiering door de UNESCO werd een groot deel van de stad gerestaureerd in zijn oude glorie.

We starten de excursie met een circa 2½ uur durende rit naar Hue via de Wolkenpas (Hai Van Pass). Onderweg kunnen we genieten van spectaculaire uitzichten met onder andere bergen, zee en stranden. In Hue bezoeken we de Keizerlijke Stad (Citadel). Binnen de Citadel bezoeken we onder andere de Vlaggentoren (Flag Tower), de Ngo Monpoort (Ngo Mon Gate), de 9 Dynastieke Urnen (Nine Dynastic Urns), de Kanonnen van de Negen Goden (Nine Holy Cannons), het Thai Hoa Palace en de Verboden Purperen Stad (Forbidden Purple City).

’s Middags bezoeken we de Minh Mang Temple en de Tu Duc Temple. We maken een boottocht over de romantische Parfumrivier ((Perfume River). Op deze wijze zien we ook een stukje platteland en hoe het leven op en rond het water er aan toe gaat. Daarnaast bezoeken we ook de Thien Mu Pagode.

Indien gewenst kan deze excursie worden gecombineerd met een transfer van Da Nang of Hoi An naar Hue of omgekeerd.

Thai Hoa Palace - Keizerlijke Stad, Hue, Vietnam
Dong Ba Market - Hue, Vietnam

02: Bach Ma National Park tour

Bach Ma National Park tour

Bach Ma National Park is gelegen tussen Da Nang en Hue. Het park heeft een oppervlakte van ruim 22.000 hectare.

Om 07:00 uur halen we u op vanaf het hotel in Da Nang. Na iets meer dan een uur rijden over de hoofdweg komen we aan bij Cau Hai Town. Daar gaan we van de hoofdweg af en vervolgens rijden we een prachtige route met een fantastisch uitzicht over Lang Co Beach en Phuc Loc Lagoon. We stoppen bij de Do Quyen Bach Ma Villa, waar we een trekking starten naar de top door een tropisch groen bosgebied.

We maken een trekking door het regenwoud naar 5 prachtige meren die in elkaar overlopen. Vanaf meer 1 naar meer 5 klim je onder andere langs watervallen over zeer gladde rotsen en boomwortels met behulp van touwen. Bereid je dus goed voor op deze tocht!

Na het passeren van de 5 meren komen we vervolgens in een bos waar we een wandeling maken van circa 1 km. Daarna volgt een nieuwe uitdaging, namelijk een afdaling en klim naar de waterval Do Quyen (Rhododendron). Hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top, waar we een rustpauze nemen. Vervolgens gaan we weer terug naar het hotel.

Indien gewenst kan deze excursie worden gecombineerd met een transfer tussen de bestemmingen Da Nang, Hue en Hoi An.

Bach Ma National Park - Vietnam
Trekking Bach Ma National Park - Vietnam

 

 

Hotels Da Nang (Danang)

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Da Nang (Danang) voor u reserveren. Een door ons aanbevolen hotel staat hieronder vermeld.

Hotel M01 (Middenklasse Hotel)

Hotel M01 Onze sterrenclassificatie van Hotel M01 - Da Nang (Danang), Midden Vietnam: 3- sterren bevindt zich op enkele minuten lopen van het strand, op 2 km van de Dragon Bridge over de Han River en op 3 km van het Museum voor de Chamkunst. De internationale luchthaven van Da Nang bevindt zich op 6 km van de accommodatie.

Hotelvoorzieningen:

Dit hotel biedt elegante en comfortabele accommodatie met gratis WiFi in het hele gebouw. Het hotel biedt een 24-uursreceptie en een eigen restaurant, dat een heerlijke selectie aan lokale gerechten serveert. Bij de bar zijn diverse drankjes verkrijgbaar.

Kamervoorzieningen:

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tegelvloer, een kledingkast, een waterkoker, een minibar en ook een televisie. De eigen badkamer biedt douchefaciliteiten, slippers en gratis toiletartikelen. De kamers worden dagelijks schoongemaakt.

Kamer types:

 • Superior Room, max. 2 personen. 1 tweepersoonsbed. 16 m².
 • Deluxe Twin Room, max. 2 personen. 2 eenpersoonsbedden. 22 m².
 • Deluxe Triple Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed. 22 m². Kamer met uitzicht.
 • Family Room, max. 4 personen. 2 tweepersoonsbedden. 30 m². Kamer met uitzicht.
 • Honeymoon Suite, max. 2 personen. 1 tweepersoonsbed. 30 m². Kamer met uitzicht.

 

 

Vervoer Da Nang (Danang)

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een vlucht of een reis per trein. Klik op één van de onderstaande balken voor meer informatie.

Transfer

Wij kunnen onder andere de volgende transfers voor u organiseren:

 • Een transfer van de luchthaven of het treinstation van Da Nang (Danang) naar uw hotel in Da Nang (Danang), Hue of Hoi An (en omgekeerd). Deze transfers betreffen uitsluitend privé transfers.

Transfer van de luchthaven of het treinstation naar uw hotel in Da Nang (Danang), Noord Vietnam

Vlucht

Wij kunnen onder andere onderstaande rechtstreekse vluchten voor u reserveren. Een vlucht in omgekeerde richting is ook mogelijk.

Binnenlandse vlucht

Internationale vlucht

 • Een vlucht van Da Nang (Danang) naar:
  • Siem Reap (Cambodja).

  • Hong Kong of Peking (Beijing) (China).

  • Kuala Lumpur (Maleisië).

  • Singapore (Singapore).

Vlucht van Da Nang (Danang) naar een andere bestemming in Vietnam

Treinreis

Wij kunnen onder andere onderstaande treinreizen voor u reserveren. Een treinreis in omgekeerde volgorde is ook mogelijk.

4-persoons slaapcabine op de trein van Da Nang (Danang) naar een andere bestemming in Vietnam

Zachte zitplaats op de trein van Da Nang (Danang) naar een andere bestemming in Vietnam

Hou rekening met de volgende aspecten:

 • Een reis per trein duurt veel langer dan een binnenlandse vlucht. Ter indicatie, een treinreis van Da Nang (Danang) naar Ho Chi Minh City (Saigon) duurt 15 à 23 uur, per vliegtuig duurt deze reis ongeveer 1 uur en 10 minuten.

 • Er zijn onder andere mogelijkheden voor een zachte stoel of een zachte ligplaats in een 4-persoons cabine.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Da Nang (Danang)

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat Da Nang (Danang)

Deze bestemming heeft twee verschillende seizoenen, 8 maanden relatief droog (januari – augustus) en 4 maanden relatief nat (september – december). Hierbij zijn februari t/m juli de droogste maanden, de natste maand is oktober.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: half december – augustus.
Beste reistijd: februari – mei.

Klimaat Da Nang, Midden Vietnam

Plattegronden

Plattegrond Da Nang (Danang) en Omgeving

Plattegrond Da Nang (Danang) en Omgeving, Midden Vietnam

Plattegrond centrum

Plattegrond Da Nang (Danang), Midden Vietnam

Video

Video Da Nang (Danang)

Overige Wetenswaardigheden

Overige Wetenswaardigheden

Zie onze pagina Vietnam voor onder andere: