Da Nang (Danang) – Midden Vietnam

Introductie Da Nang (Danang)

Da Nang (ook geschreven als Danang) is één van de belangrijkste havensteden van Vietnam. Het is daarnaast ook de op twee na grootste stad van het land. In Da Nang zelf is voor de gemiddelde toerist niet veel te beleven, er zijn echter wel goede mogelijkheden voor een excursie in de omgeving van de stad. Daarnaast geldt dat de stad goede vlieg-, weg- en spoorwegverbindingen heeft, waardoor het gemakkelijk is te bereiken.

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in en rond Da Nang zijn onder andere:

  • Het Museum voor de Chamkunst (Da Nang Museum of Cham Sculpture). Dit museum toont de mooiste collectie Chamsculpturen ter wereld.
  • De roze Danangkathedraal (Da Nang Cathedral).
  • De Wolkenpas – ook Hai Van Pass genoemd – op zo’n 30 km ten noorden van Da Nang. Dit berggebied is de overgang tussen een subtropisch klimaat in het noorden en een tropisch klimaat in het zuiden. Je hebt hier onder andere prachtige uitzichtpunten.
  • Bach Ma National Park.
  • De Citadel van Hue (werelderfgoed), met de Keizerlijke Stad (Imperial) en de Verboden Purperen Stad (Forbidden Purple City).
  • De Marmerbergen – ook Marble Mountains genoemd – even ten zuidoosten van Da Nang. Met rotsformaties uit marmer en grotten die vroeger als heiligdom voor Boeddha en Confucius dienden.
  • Hoi An (werelderfgoed).
  • My Son (werelderfgoed) – de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Champa – met de belangrijkste Cham ruïnes.
  • De fraaie stranden.

Locatie Da Nang (Danang) - Midden Vietnam

 

 

Excursies Da Nang (Danang)

Vanuit Da Nang bieden wij onder andere de volgende excursies aan:

01: Hue City tour
02: Bach Ma National Park tour

 

 

Hotels Da Nang (Danang)

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Da Nang (Danang) voor u reserveren. Een door ons aanbevolen hotel staat hieronder vermeld.

Hotel M01 (Middenklasse Hotel)

 

 

Vervoer Da Nang (Danang)

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een vlucht of een reis per trein. Klik op één van de onderstaande balken voor meer informatie.

Transfer
Vlucht
Treinreis

 

 

Handige Wetenswaardigheden Da Nang (Danang)

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Plattegronden
Video
Overige Wetenswaardigheden