Halong Bay & Ha Long City – Noord Vietnam

Introductie Halong Bay

De schitterende Halong Bay – door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed – bestrijkt een oppervlakte van circa 1500 km2. Het wordt gekenmerkt door circa 2000 rotsformaties die uit de zee oprijzen. Een Halong Bay Cruise is dan ook een unieke ervaring!!!

Volgens de legende is de baai gevormd toen een reusachtige draak (‘ha long’ betekent ‘neerdalende draak’) in de Golf van Tonkin plonsde en de ontelbare eilandjes deed ontstaan door met zijn staart te slaan. Volgens geologen is dit karstgebergte echter op een iets andere manier ontstaan. Karstformaties bestaan uit sediment dat lang geleden op de zeebodem lag en dat aan de oppervlakte is gekomen door geologische druk en erosie. Door de inwerking van warme regen op de oplosbare kalksteen rotsen kregen deze hun grillige en vreemde vormen, die een lust voor het oog zijn. Het resultaat is een labyrintisch zeegebied vol grillig gevormde bergen, afgelegen grotten en ook baaien met zandstranden.

Belangrijkste bezienswaardigheden Halong Bay

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in de Halong Bay zijn:

 • De jonken. In de baai varen vele toeristische jonken, maar er zijn ook nog enkele op traditionele wijze gebouwde schepen.
 • De vele grillig gevormde rotsformaties.
 • Diverse grotten, onder andere:
  • Dao Go Cave, ook Hang Dao Go of Verborgen Houtgrot genoemd. Deze grot ligt op het eiland Dau Go. De naam stamt uit de 13e eeuw, toen generaal Tran Hung Dao er zijn vlijmscherp geslepen houten staken verborg. Deze werden later in het ondiepe water vlak voor de kust geplaatst om de vijandelijke Mongoolse vloot te vernietigen. De grot bevat grillig gevormde stalactieten en stalagmieten.
  • Thien Cung Cave, ook Hang Thien Cung of Hemelse Paleisgrot genoemd. Deze grot ligt eveneens op het eiland Dau Go. De grot werd pas rond 1995 ontdekt. In het roze, groene en blauwe lamplicht ziet u de stalactieten glinsterend aan de hoge zoldering van de grot hangen.
  • Sung Sot Cave, ook Hang Sung Sot, Surprise Cave of Grot van Eerbied genoemd. Deze grot ligt op het eiland Bo Hon, dat de Fransen Isle de la Surprise noemden. In de eerste van de drie ruimten tellende Sung Sot Cave is een rots in de vorm van een fallus te zien. Deze met roze licht beschenen rots wordt vereerd als een vruchtbaarheidssymbool. De formaties in de binnenste ruimte – het Serene Kasteel – zijn fascinerend en lijken tot leven te komen wanneer de zon op het water schijnt.
 • Drijvende vissersdorpen. De dorpen bij de haven van Hong Gai tellen naast woonboten ook drijvende benzinepompen, kruidentuinen en honden- en varkenshokken.
 • Kajakken, zwemmen en snorkelen.

Introductie Ha Long City

Ha Long City bestaat sinds 1994, toen de steden Bai Chay en Hon Gai officieel werden samengevoegd. Er zijn mogelijkheden om Ha Long City als uitvalsbasis voor een Halong Bay Cruise te gebruiken, maar in vrijwel alle gevallen wordt Hanoi als uitvalsbasis gebruikt.

Locatie Halong Bay - Noord Vietnam

 

 

Cruisemaatschappijen Halong Bay

Wij kunnen elke willekeurige Halong Bay Cruise voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen cruisemaatschappijen staan hieronder vermeld.

Cruisemaatschappij M01 (middenklasse)
Cruisemaatschappij L01 (luxe)

 

 

Pakketten Halong Bay

Wij kunnen elke willekeurige Halong Bay Cruise voor u regelen. Een Halong Bay Cruise begint in de meeste gevallen met een transfer vanaf uw hotel in Hanoi naar Ha Long City. Standaard betreft deze transfer een gecombineerde transfer per bus of minibus, we kunnen echter ook een privé transfer per auto of minibus voor u regelen.

2-daagse cruise, cruisemaatschappij M01
3-daagse cruise, cruisemaatschappij M01
2-daagse cruise, cruisemaatschappij L01
3-daagse cruise, cruisemaatschappij L01

 

 

Handige Wetenswaardigheden Halong Bay & Ha Long City

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Plattegronden
Video
Overige Wetenswaardigheden