Halong Bay & Ha Long City – Noord Vietnam

Introductie Halong Bay

De schitterende Halong Bay – door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed – bestrijkt een oppervlakte van circa 1500 km2. Het wordt gekenmerkt door circa 2000 rotsformaties die uit de zee oprijzen. Een Halong Bay Cruise is dan ook een unieke ervaring!!!

Volgens de legende is de baai gevormd toen een reusachtige draak (‘ha long’ betekent ‘neerdalende draak’) in de Golf van Tonkin plonsde en de ontelbare eilandjes deed ontstaan door met zijn staart te slaan. Volgens geologen is dit karstgebergte echter op een iets andere manier ontstaan. Karstformaties bestaan uit sediment dat lang geleden op de zeebodem lag en dat aan de oppervlakte is gekomen door geologische druk en erosie. Door de inwerking van warme regen op de oplosbare kalksteen rotsen kregen deze hun grillige en vreemde vormen, die een lust voor het oog zijn. Het resultaat is een labyrintisch zeegebied vol grillig gevormde bergen, afgelegen grotten en ook baaien met zandstranden.

Belangrijkste bezienswaardigheden Halong Bay

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in de Halong Bay zijn:

 • De jonken. In de baai varen vele toeristische jonken, maar er zijn ook nog enkele op traditionele wijze gebouwde schepen.
 • De vele grillig gevormde rotsformaties.
 • Diverse grotten, onder andere:
  • Dao Go Cave, ook Hang Dao Go of Verborgen Houtgrot genoemd. Deze grot ligt op het eiland Dau Go. De naam stamt uit de 13e eeuw, toen generaal Tran Hung Dao er zijn vlijmscherp geslepen houten staken verborg. Deze werden later in het ondiepe water vlak voor de kust geplaatst om de vijandelijke Mongoolse vloot te vernietigen. De grot bevat grillig gevormde stalactieten en stalagmieten.
  • Thien Cung Cave, ook Hang Thien Cung of Hemelse Paleisgrot genoemd. Deze grot ligt eveneens op het eiland Dau Go. De grot werd pas rond 1995 ontdekt. In het roze, groene en blauwe lamplicht ziet u de stalactieten glinsterend aan de hoge zoldering van de grot hangen.
  • Sung Sot Cave, ook Hang Sung Sot, Surprise Cave of Grot van Eerbied genoemd. Deze grot ligt op het eiland Bo Hon, dat de Fransen Isle de la Surprise noemden. In de eerste van de drie ruimten tellende Sung Sot Cave is een rots in de vorm van een fallus te zien. Deze met roze licht beschenen rots wordt vereerd als een vruchtbaarheidssymbool. De formaties in de binnenste ruimte – het Serene Kasteel – zijn fascinerend en lijken tot leven te komen wanneer de zon op het water schijnt.
 • Drijvende vissersdorpen. De dorpen bij de haven van Hong Gai tellen naast woonboten ook drijvende benzinepompen, kruidentuinen en honden- en varkenshokken.
 • Kajakken, zwemmen en snorkelen.

Introductie Ha Long City

Ha Long City bestaat sinds 1994, toen de steden Bai Chay en Hon Gai officieel werden samengevoegd. Er zijn mogelijkheden om Ha Long City als uitvalsbasis voor een Halong Bay Cruise te gebruiken, maar in vrijwel alle gevallen wordt Hanoi als uitvalsbasis gebruikt.

Locatie Halong Bay - Noord Vietnam

 

 

Cruisemaatschappijen Halong Bay

Wij kunnen elke willekeurige Halong Bay Cruise voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen cruisemaatschappijen staan hieronder vermeld.

Cruisemaatschappij M01 (middenklasse)

Cruisemaatschappij M01

Het cruiseschip van cruisemaatschappij M01 Onze sterrenclassificatie van het cruiseschip van cruisemaatschappij M01 - Halong Bay, Noord Vietnam: 3 sterren heeft – afhankelijk van de groepssamenstelling en de beschikbaarheid – 10 of 14 hutten. In alle gevallen betreft het een vrijwel nieuwe boot (bouwjaar 2011 à 2013). Het maximale aantal deelnemers per cruise bedraagt 30 personen.

Het betreft een houten, traditionele Vietnamese Jonk en biedt comfortabele hutten, een restaurant & bar en een zonnedek.

U heeft de keuze uit de volgende accommodaties (allen voorzien van onder andere airconditioning, privé badkamer met warme/koude douche + toilet):

 • Deluxe Double room, 13 m2, 1 tweepersoons bed (queen size) en groot raam met uitzicht op zee.
 • Deluxe Twin room, 13 m2, 2 eenpersoons bedden en groot raam met uitzicht op zee.
 • Luxury room, 14 m2, 1 tweepersoons bed (king size) en groot raam met het beste uitzicht op zee.

Bij deze maatschappij kunt u kiezen voor een gecombineerde dagexcursie, een gecombineerde 2-daagse cruise of een gecombineerde 3-daagse cruise.

Cruisemaatschappij L01 (luxe)

Cruisemaatschappij L01

Het cruiseschip van cruisemaatschappij L01 Onze sterrenclassificatie van het cruiseschip van cruisemaatschappij L01 - Halong Bay, Noord Vietnam: 4 sterren heeft 22 hutten en betreft ook een vrijwel nieuwe boot (bouwjaar 2015). Het maximale aantal deelnemers per cruise bedraagt 48 personen.

Dit betreft een houten, traditionele Vietnamese Jonk en biedt comfortabele hutten, een restaurant & bar en een zonnedek.

U heeft de keuze uit de volgende accommodaties (allen voorzien van onder andere airconditioning, privé badkamer met warme/koude douche + toilet):

 • Deluxe Ocean View room, 14 m2, 1 tweepersoons bed of 2 eenpersoons bedden.
 • Premium Ocean View room, 16 m2, 1 tweepersoons bed of 2 eenpersoons bedden.
 • Suite room, 23 m2, 1 tweepersoons bed.
 • Family Suite room, 27 m2, 1 tweepersoons + 1 eenpersoons bed. Privé terras.

Bij deze maatschappij kunt u kiezen voor een privé dagexcursie, een gecombineerde 2-daagse cruise of een gecombineerde 3-daagse cruise.

 

 

Pakketten Halong Bay

Wij kunnen elke willekeurige Halong Bay Cruise voor u regelen. Een Halong Bay Cruise begint in de meeste gevallen met een transfer vanaf uw hotel in Hanoi naar Ha Long City. Standaard betreft deze transfer een gecombineerde transfer per bus of minibus, we kunnen echter ook een privé transfer per auto of minibus voor u regelen.

2-daagse cruise, cruisemaatschappij M01

2-daagse cruise met cruisemaatschappij M01

Dag 1: Hanoi – Ha Long City – Bright Cave (L, D)

Het dagprogramma van dag 1 is exact hetzelfde als het dagprogramma van de eerste dag van de 3-daagse cruise.

Overnachting aan boord.

 

Dag 2: Sung Sot Cave – Ha Long City – Hanoi (O, L)

Het dagprogramma van dag 2 is exact hetzelfde als het dagprogramma van de derde dag van de 3-daagse cruise.

Halong Bay, Noord Vietnam

Inbegrepen: Gecombineerd vervoer, brandstof, tol- en parkeergelden, Engels sprekende lokale gids, gebruik van kajak, bamboe boot en visuitrusting, overnachting, entreegelden en 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner.

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien.

3-daagse cruise, cruisemaatschappij M01

3-daagse cruise met cruisemaatschappij M01

Dag 1: Hanoi – Ha Long City – Bright Cave (L, D)

Rond 07:30 à 08:00 uur vertrekken we vanuit Hanoi. Rond 12:00 uur komen we aan in de haven van Ha Long City en gaan we aan boord van het cruiseschip. U krijgt een welkomstdrankje, daarna checkt u in en begint de cruise. We varen richting de Bright Cave. Deze grot ligt wat verder weg dan de vaak bezochte Sung Sot Cave (dag 3), waardoor het rustiger is. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht – we passeren honderden grillig gevormde eilanden – en van een heerlijke Vietnamese lunch.

Kalksteen rotsen - Halong Bay, Noord Vietnam

Kajakken Bright Cave - Halong Bay, Noord Vietnam

Rond 15:00 uur komen we aan in de omgeving van de Bright Cave. Hier kunt u gaan kajakken om de grot te bezoeken, evenals de prachtige lagunes. Afhankelijk van het getijde kunt u ook de Dark Cave bezoeken. Voor degenen die niet willen of kunnen kajakken, wordt een bamboe boot ingezet.

Rond 17:00 uur is het tijd om even te relaxen. Het cruiseschip vaart naar een rustige plaats waar het voor anker gaat. Geniet ondertussen van een drankje en/of van fruit. Rond 19:00 uur volgt het diner aan boord. Daarna kunt u genieten van een drankje aan de bar of op het dek. U kunt ook gaan vissen naar inktvis (squid).

Overnachting aan boord.

 

Vissen - Halong Bay, Noord Vietnam

Strandje - Lan Ha Bay, Noord Vietnam

Dag 2: Lan Ha Bay (O, L, D)

Na het ontbijt nemen we een kleinere boot en varen daarmee naar het zuidelijke deel van de Halong Bay, de Lan Ha Bay. We passeren diverse beroemde eilanden, zoals bijvoorbeeld ‘Frog Island’ en ‘Chop Stick Islands’.

Vervolgens gaan we kajakken, zodat we de verschillende delen van Lan Ha Bay kunnen verkennen. We passeren diverse strandjes en kalksteen rotsen. Na ongeveer 2 uur peddelen bezoeken we een privé strandje waar we kunnen relaxen, zwemmen en de omgeving verkennen. Vervolgens genieten we van een Vietnamese lunch aan boord van de kleinere boot.

We varen naar een ander gebied, waar we wederom kunnen gaan kajakken. Ook bezoeken we Cua Van Floating Village.

Vervolgens varen we terug naar het cruiseschip. Hier kunnen we relaxen en genieten van een drankje, fruit en het diner.

Overnachting aan boord.

 

Cua Van Floating Village - Halong Bay, Noord Vietnam

Ingang Sung Sot Cave - Halong Bay, Noord Vietnam

Dag 3: Sung Sot Cave – Ha Long City – Hanoi (O, L)

Rond 07:00 uur lichten we het anker en varen we richting de Sung Sot Cave. Geniet van het prachtige landschap tijdens uw ontbijt en van een bakje koffie of thee.

Rond 08:00 uur komen we aan bij de Sung Sot Cave en kunnen we deze gaan ontdekken en verkennen. Via een kleinere boot bereiken we de grot. We klimmen naar boven via ongeveer 100 treden naar de ingang van de grot voor een rondleiding van circa 45 minuten. Daarna gaan we weer terug naar het cruiseschip. Tijd om uit te checken en de rekening te betalen, terwijl het cruiseschip terug vaart naar de haven van Ha Long City. U heeft de mogelijkheid om te zien hoe de traditionele Vietnamese loempia’s worden gemaakt. Rond 11:00 uur volgt de lunch aan boord. Vergeet niet om ook nog even van het uitzicht te genieten!

Rond 11:45 uur komen we aan in de haven van Ha Long City. Tijd om van boord te gaan voor de rit terug naar Hanoi.

Inbegrepen: Gecombineerd vervoer, brandstof, tol- en parkeergelden, Engels sprekende lokale gids, gebruik van kajak, bamboe boot en visuitrusting, overnachtingen, entreegelden en 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner.

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien.

2-daagse cruise, cruisemaatschappij L01

2-daagse cruise met cruisemaatschappij L01

Dag 1: Hanoi – Ha Long City – Bai Tu Long Bay – Thien Cung Cave (L, D)

Het dagprogramma van dag 1 is exact hetzelfde als het dagprogramma van de eerste dag van de 3-daagse cruise.

Overnachting aan boord.

 

Dag 2: Vung Vieng Floating Village – Pearl Farm – Ha Long City – Hanoi (O, L)

Het dagprogramma van dag 2 is exact hetzelfde als het dagprogramma van de derde dag van de 3-daagse cruise.

Halong Bay Cruise, Noord Vietnam

Inbegrepen: Gecombineerd vervoer, brandstof, tol- en parkeergelden, Engels sprekende lokale gids, gebruik van kajak, bamboe boot en visuitrusting, overnachting, entreegelden en 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner.

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien.

3-daagse cruise, cruisemaatschappij L01

3-daagse cruise met cruisemaatschappij L01

Dag 1: Hanoi – Ha Long City – Bai Tu Long Bay – Thien Cung Cave (L, D)

Rond 07:30 à 08:00 uur vertrekken we vanuit Hanoi. Rond 12:00 uur komen we aan in de haven van Ha Long City en gaan we aan boord van het cruiseschip. U krijgt een welkomstdrankje, daarna checkt u in en begint de cruise. We varen richting de Bai Tu Long Bay, terwijl u van uw lunch en de overweldigende natuur geniet. In de Bai Tu Long Bay kunt u de prachtige rotsformaties van deze baai bewonderen.

Bai Tu Long Bay - Halong Bay, Noord Vietnam

Thien Cung Cave - Halong Bay, Noord Vietnam

Rond 15:00 uur komen we aan bij de Thien Cung Cave. We bezoeken eerst de grot, daarna kunnen we relaxen op een wit zandstrand van Hon Co Island. Er zijn ook mogelijkheden om te gaan zwemmen of te gaan kajakken.

We gaan voor anker in het kalme water van Cong Dam. Indien gewenst kunt u een kook demonstratie bijwonen. Daarna volgt het diner. ’s Avonds kunt u genieten van een film, spelletjes, een massage, dansen en een drankje aan de bar of op het dek. U kunt ook gaan vissen naar inktvis (squid).

Overnachting aan boord.

 

Dag 2: Bai Tu Long Bay – Cong Dam – Cong Do (O, L, D)

’s Morgens vroeg heeft u de mogelijkheid om mee te doen aan een Tai Chi les. Tijdens de les wordt ook koffie en thee geserveerd. Vervolgens is het tijd voor het ontbijt.

Na het ontbijt nemen we een kleinere boot om de Bai Tu Long Bay verder te verkennen. We bezoeken de omgeving van Cong Dam, met beroemde verborgen lagunes, majestueuze kalksteen rotsen en strandjes.

Cong Dam - Halong Bay, Noord Vietnam

Even relaxen op een strandje na het kajakken - Halong Bay, Noord Vietnam

Vervolgens gaan we kajakken en zwemmen in de omgeving van Cong Dam of Vung Ha, e.e.a. afhankelijk van het weer en de getijden. Daarna is het tijd voor een BBQ lunch op een strandje.

’s Middags bezoeken we de Master Cave, een van de grootste en best verborgen grotten in de Bai Tu Long Bay. Vervolgens varen we naar de omgeving van Cong Do, waar we voor anker gaan. Het avondprogramma ziet er hetzelfde uit als op dag 1.

Overnachting aan boord.

 

Dag 3: Vung Vieng Floating Village – Pearl Farm – Ha Long City – Hanoi (O, L)

’s Morgens vroeg heeft u weer de mogelijkheid om mee te doen aan een Tai Chi les. Daarna volgt het ontbijt.

We bezoeken het drijvende vissersdorp Vung Vieng per sampan, gemaakt van bamboe. We brengen ook een kort bezoek aan de Pearl Farm om te leren hoe natuurlijke parels worden gewonnen.

Vervolgens gaan we weer terug naar het cruiseschip. Hier heeft u nog even de tijd om te relaxen. Tijd om uit te checken en de rekening te betalen, terwijl het cruiseschip terug vaart naar de haven van Ha Long City. Rond 10:30 uur volgt de lunch aan boord. Vergeet niet om ook nog even van het uitzicht te genieten!

Rond 11:30 uur komen we aan in de haven van Ha Long City. Tijd om van boord te gaan voor de rit terug naar Hanoi.

 

Vung Vieng Floating Village - Halong Bay, Noord Vietnam

Inbegrepen: Gecombineerd vervoer, brandstof, tol- en parkeergelden, Engels sprekende lokale gids, gebruik van kajak, bamboe boot en visuitrusting, overnachtingen, entreegelden en 2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner.

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Halong Bay & Ha Long City

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat Halong Bay

Deze bestemming heeft twee verschillende seizoenen, 7½ maanden relatief droog (oktober – half mei) en 4½ maanden relatief nat (half mei – september). Hierbij zijn oktober t/m april de droogste maanden, de natste maanden zijn juli en augustus.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: gehele jaar.
Beste reistijd: oktober – half mei.

Huidige weer

Meer over het huidige weer in Ha Long City.

Klimaat Halong Bay, Noord Vietnam

Plattegronden

Plattegrond Halong Bay

Plattegrond Halong Bay, Noord Vietnam

Plattegrond Ha Long City

Plattegrond Ha Long City, Noord Vietnam

Video

Video Halong Bay

Overige Wetenswaardigheden