Hanoi en Omgeving – Noord Vietnam

Introductie Hanoi en omgeving

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en daarnaast ook de oudste hoofdstad van Zuidoost-Azië. Er wonen meer dan 7,5 miljoen mensen in deze aan de Red River gelegen stad, daarmee is het de 2e stad van het land. De grootste stad van het land is Ho Chi Minh City.

Hanoi is een veelzijdige stad. Enerzijds is het antiek, anderzijds is het fris en levendig. Er is dan ook voor iedereen wel wat te beleven. Voor veel mensen heeft de stad daarmee een onweerstaanbare aantrekkingskracht. In het centrum van de stad ligt naast de al 6 eeuwen bestaande Oude Wijk (Old Quarter) ook de 1 eeuw oude Franse Wijk. Binnen een paar minuten wandelt u daardoor van de smalle straatjes in de Oude Wijk naar de indrukwekkende herenhuizen en gebouwen van de Franse Wijk. Het ook in het centrum gelegen Hoan Kiemmeer (Hoan Kiem Lake) is in trek bij wandelaars die van een romantische omgeving houden, bij actievelingen die ’s ochtends willen sporten en bij liefhebbers van amusement in de avonduren.

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in en rond Hanoi zijn onder andere:

 • Hoan Kiemmeer (Hoan Kiem Lake = Lake of the Restored Sword), met de Ngoc Son Temple.
 • Oude Wijk (Old Quarter).
 • Franse Wijk.
 • Ho Chi Minh Complex: Ho Chi Minh’s Mausoleum en zijn Stilts House (paalwoning).
 • Presidentieel Paleis (Presidential Palace).
 • Eenzuilige Pagode (One Pillar Pagoda).
 • Tempel van de Literatuur (Temple of Literature).
 • Waterpoppentheater (Water Puppet Theatre).
 • Tam CocNinh Binh, bijgenaamd ‘Halong Bay ter land’.
 • Parfumpagode (Perfume Pagoda).
 • Halong Bay (dagexcursie of 2- of 3-daags pakket).
 • Mai Chau (2-daags pakket met Homestay).
 • Sapa, Bac Ha en Omgeving (meerdaagse pakketten).

Locatie Hanoi - Noord Vietnam

 

 

Excursies Hanoi en omgeving

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn:

01: City tour

City tour Hanoi

De koloniale hoofdstad Hanoi is een unieke Aziatische stad met boulevards met bomen, Franse koloniale architectuur, vredige meren en daarnaast ook oosterse pagodes en tempels. Deze dagexcursie neemt u mee naar de meest interessante bezienswaardigheden van Hanoi. U bezoekt onder andere de volgende bezienswaardigheden:

 • Ho Chi Minh Complex: Ho Chi Minh’s Mausoleum en zijn Stilts House (huis op palen).
 • Presidentieel Paleis (Presidential Palace).
 • Eenzuilige Pagode (One Pillar Pagoda).
 • Hoan Kiemmeer (Hoan Kiem Lake = Lake of the Restored Sword), met de Ngoc Son Temple.
 • Tempel van de Literatuur (Temple of Literature).
 • West Lake met lovers street Thanh Nien.
 • Tran Quoc Pagode.

Vervolgens gaat u per cyclo door het oude centrum van de stad, het Old Quarter. Hier kunt u genieten van de ziel en zaligheid van Hanoi. Het Old Quarter bestaat uit 36 straten, waarvan de namen zijn afgeleid van de bedrijven die er zijn gevestigd. Er is onder andere een Silk Street, Rice Street, Paper Street, Lacquer Ware Street en een Juwelery Street.

Tot slot van deze excursie bezoekt u een show van het Waterpoppentheater (Water Puppet Theatre). Eventueel is het ook mogelijk om dit laatste onderdeel over te slaan, u kunt dan meer tijd nemen voor de overige te bezoeken bezienswaardigheden.

N.B. Ho Chi Minh’s Mausoleum is gesloten op maandag en op vrijdag.

Eenzuilige Pagode = One Pillar Pagoda - Hanoi, Vietnam
Hoan Kiemmeer = Hoan Kiem Lake - Hanoi, Vietnam

02: Hoa Lu & Tam Coc - Ninh Binh tour

Hoa Lu & Tam Coc – Ninh Binh tour

Deze excursie begint met een circa 2 uur durende rit vanuit de hoofdstad Hanoi naar de provincie Ninh Binh. De eerste stop is Hoa Lu, een voormalige hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Dinh Dynastie (968-980) en de vroege Le Dynastie (980-1009). Deze oude citadel bestrijkt meer dan 300 hectare land. Tegenwoordig is er weinig over van de eens zo glorieuze hoofdstad van Vietnam.

Na aankomst neemt onze gids u mee naar de Dinh & Le Temples, die in de 17e eeuw werden herbouwd. Deze tempels zijn geweid aan de keizers Dinh en Le. Men gelooft dat de tempels op de fundamenten van een oud paleis uit de 11e en 12e eeuw werden gebouwd.

Vervolgens maken we een fietstocht van circa 12 km door het gebied. Kalksteen rotsen torenen hoog boven u uit tijdens deze rit over smalle wegen door een werkelijk adembenemend landschap. Deze belevenis ervaart u op geen enkele andere excursie! Na een stop om te lunchen bij een lokaal restaurant bezoeken we Tam Coc (”Drie Grotten”). Het gebied wordt vaak aangeduid als ‘Halong Bay ter land’ vanwege het spectaculaire landschap dat ook zeker iets weg heeft van de Halong Bay.

We gaan aan boord van een roeiboot voor een circa 2 à 2½ uur durende tocht over de rivier, door grotten en langs dorpjes aan de oevers van de Red River Delta. Het landschap bestaat uit weelderige groene rijstvelden tijdens het groeiseizoen en de omliggende kalksteen rotsformaties geven een prachtig decor om foto’s te maken. Aan het eind van deze excursie reist u terug naar Hanoi, waar de tour eindigt bij uw hotel.

N.B. Het is ook mogelijk om deze excursie te doen zonder de fietstocht. U vertrekt in dit geval een half uur later vanuit Hanoi.

Tam Coc - Ninh Binh, Vietnam
Fietstour Tam Coc - Ninh Binh, Vietnam
Boottocht Tam Coc - Ninh Binh, Vietnam

03: Perfume Pagoda tour

Perfume Pagoda tour

Deze excursie begint met een circa 2 uur durende rit vanuit de hoofdstad Hanoi naar de haven van Ben Duc. Daar nemen we een roeiboot voor een circa 1 uur durende boottocht over de Yen River naar Thien Tru Harbour. Geniet van de prachtige omgeving tijdens deze boottocht!

We maken een trekking naar de Huong Tich Cave, een behoorlijke klim (u kunt ter plaatse ook een kabelbaan nemen). In deze vereerde grot wordt veel wierook gebrand. Er staan vergulde beeldjes van Boeddha en Quan Am. Volgens de inscriptie bij de ingang is het ‘de mooiste grot onder de zuidelijke hemel’.

Na de lunch bezoeken we de Thien Trupagode, ook Pagode van de Hemelse keuken of Heaven Kitchen Pagoda genoemd. Vervolgens reizen we per roeiboot en auto c.q. minibus terug naar uw hotel in Hanoi.

N.B. Het kan voorkomen dat u onderweg wordt lastig gevallen door mensen die iets proberen te verkopen. Diverse mensen ervaren dit als vervelend, maar het kan helaas niet altijd worden voorkomen. Dit geldt bovendien voor alle excursies naar de Perfume Pagoda.

Yen River, per roeiboot naar de Perfume Pagoda - Vietnam
Thien Trupagode, Vietnam

04: Halong Bay tour (dagexcursie)

Halong Bay

De Halong Bay betreft een gebied van circa 1500 vierkante kilometer, door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het wordt gekenmerkt door rond de 2000 rotsformaties die uit de zee oprijzen. Een Halong Bay Cruise is dan ook een unieke ervaring!!!

Volgens de legende is de baai gevormd toen een reusachtige draak (ha long betekent ‘neerdalende draak’) in de Golf van Tonkin plonsde en de ontelbare eilandjes deed ontstaan door met zijn staart te slaan. Volgens geologen is dit karstgebergte echter het resultaat van millennia van selectieve erosie. Het resultaat is een labyrintisch zeegebied vol grillig gevormde bergen, afgelegen grotten en daarnaast baaien met zandstranden.

Halong Bay tour

De excursie begint met een circa 3 uur durende rit vanuit de hoofdstad Hanoi naar Ha Long City. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht, we rijden dwars door de vruchtbare Red River Delta. We maken ook ergens een stop.

Rond 12:00 uur gaan we aan boord van onze privé boot, een prachtige lokale jonk. We genieten aan boord van een Vietnamese lunch, terwijl we richting de unieke rotsformaties varen. Geniet onderweg van het adembenemende landschap!

We bezoeken de Thien Cung Cave, een prachtige grot beroemd door haar stalagmieten en stalactieten. De grot is opengesteld voor bezoekers sinds 1998 en wordt ook Hemelse Paleisgrot genoemd.

We varen verder en bezoeken de Dau Go Cave, een herontdekte grot, ook Grot der Wonderen genoemd. In het jaar 1288 vergaarde de beroemde generaal Tran Hung Dao hier honderden houten speren die kort daarna werden ingezet tegen een binnenvallend Mongools leger.

Vervolgens varen we terug naar Ha Long City, waar onze auto c.q. minibus op ons wacht voor de rit terug naar het hotel in Hanoi.

N.B.

 • Zowel een privé als een gecombineerde dagexcursie behoort tot de mogelijkheden.
 • Zie onze pagina Halong Bay & Ha Long City voor meerdaagse pakketten!

Thien Cung Cave - Halong Bay, Vietnam
Jonk - Halong Bay, Vietnam
Dao Go Cave - Halong Bay, Vietnam

05: Good Morning Hanoi tour

Good Morning Hanoi tour

Deze excursie wordt vaak gedaan na terugkomst in Hanoi per nachttrein vanuit Sapa, Bac Ha en Omgeving. Uiteraard is het ook mogelijk om deze excursie te boeken zonder een bezoek aan deze bestemming.

Vroeg in de morgen bezoeken we als eerste de beroemde bloemenmarkt (Flower Market), waar honderden verschillende soorten en kleuren bloemen worden verkocht in grote partijen aan bloemenverkopers. Hierna gaan we verder naar Long Bien Bridge, waar onder de brug één van de grootste en drukste fruitmarkten (Fruit Markets) van Vietnam is. Beide markten zijn alleen vroeg in de ochtend te bezoeken.

Hierna gaan we te voet verder en zien we de Oude Wijk (Old Quarter) ontwaken. Hier ziet u hoe de straatmarkten worden opgebouwd. We gaan ook naar het Hoan Kiemmeer (Hoan Kiem Lake) om getuige te zijn – en eventueel deel te nemen aan – Tai Chi en joggen, voor jong en oud. Als de zon opkomt, heeft u alle tijd om prachtige foto’s van uw reis te maken.

Vervolgens nemen we een traditioneel Hanoi’s ontbijt van Pho Bo (noedelsoep met rundvlees) of Banh Cuon. Indien u geen Citytour Hanoi heeft geboekt, besluiten we met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur (Temple of Literature), het vredige West Lake met lovers street Thanh Nien en de Tran Quoc Pagode. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Bloemenmarkt (Flower Market) - Hanoi, Vietnam
Fruitmarkt (Fruit Market) onder Long Bien Bridge - Hanoi, Vietnam

06: Mai Chau tour (2-daags pakket)

Mai Chau tour

Dag 1: Hanoi – Mai Chau (L, D)

Vertrek ’s morgens vanuit Hanoi voor een circa 3½ uur durende rit naar Mai Chau. Mai Chau bevindt zich 150 km ten zuidwesten van Hanoi. Na Hoa Binh Town slingert de weg door de bergen, vruchtbare valleien en traditionele dorpjes.

U komt aan in de schilderachtige Mai Chau Valley, met onder andere spectaculaire rotsformaties en rijstterrassen. Na de lunch verkennen we de natuurlijke omgeving en brengen we een bezoek aan de buitengewone Mo Luong Cave (Mo Luong was een soldaat).

In de avond geniet u van een traditionele Thaise voorstelling met dans en muziek. De Thai bewonen het gebied al eeuwen en hebben hun levensstijl en tradities door de jaren heen behouden.

Standaard overnacht u hier in een traditioneel Thais huis op palen (homestay). Een ongelooflijk verrijkende ervaring waar u uit eerste hand meer leert over deze fascinerende cultuur. U overnacht in een slaapzaal, die door middel van gordijnen is opgedeeld in meerdere ‘kamers’. Er zijn geen bedden beschikbaar, wel een matras met beddengoed en klamboes. Geef het even door indien u dit te primitief vindt, we kunnen ook een luxere variant aanbieden.

 

Dag 2: Van Village – Hanoi (O, L)

Na het ontbijt beginnen we aan een mooie wandeling om Mai Chau Market en Van Village te bezoeken. Onderweg komen we de dorpsbewoners tegen en zien we hun dagelijkse bezigheden zoals het bewerken van hun land, het kappen van hout en het hoeden van buffels. In het dorp geniet u van de lunch alvorens we terug rijden naar Hanoi. De excursie eindigt bij uw hotel in Hanoi.

Mai Chau Valley - Vietnam
Mai Chau Homestay - Vietnam
Mai Chau - Vietnam

 

 

Hotels Hanoi

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Hanoi voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staan hieronder vermeld.

Hotel B01 (Budget Hotel)

Hotel B01 Onze sterrenclassificatie van Hotel B01 - Hanoi, Noord Vietnam: 2½ sterren is gelegen in het hart van de oude wijk van Hanoi, de wijk Hoan Kiem. Het biedt onder andere een restaurant, een bar en een 24-uurs receptie.

De kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over voorzieningen zoals een minibar, tv en een koelkast. 24-uurs roomservice is ook beschikbaar. Gasten van Hotel B01 kunnen hun maaltijden in het restaurant van het hotel nuttigen, dat een verscheidenheid aan lokale en Europese gerechten serveert. Daarnaast biedt het hotel een was- en stomerijservice.

Hotel B01 ligt op korte loopafstand van winkelcentra en het Hoan Kiem meer, het symbool van Hanoi. Het is ongeveer 40 minuten rijden naar de internationale luchthaven van Hanoi.

Hoan Kiem: beleef het! Dit is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in street food, vriendelijke mensen en musea.

Kamer types:

 • Standard Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 15 m².
 • Superior Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 16 m².
 • Executive Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 18 m².
 • Cityview Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. Uitzicht op de stad. 18 m².
 • Holiday Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 22 m².
 • Family Room, max. 4 personen. 2 tweepersoonsbedden. 22 m².

Hotel M01 (Middenklasse Hotel)

Hotel M01 Onze sterrenclassificatie van Hotel M01 - Hanoi, Noord Vietnam: 3½- sterren ligt in het centrum van Hanoi (het Old Quarter), op loopafstand van St. Joseph Cathedral, Thang Long Water Puppet Theatre en Hoan Kiem Lake. In de buurt liggen ook de Temple of Literature en Ho Chi Minh Mausoleum.

Hotelvoorzieningen:

Hotel M01 heeft een volledig uitgeruste spa, een spabad en een Turks stoombad. In gemeenschappelijke ruimtes is een gratis snelle internetverbinding (draadloos en via kabel) beschikbaar, daarnaast beschikt de accommodatie ook over een internethoek. De zakelijke voorzieningen bij deze 3½ à 4-sterrenaccommodatie zijn onder andere een businesscentrum, vergaderruimtes en een limousine- of autoservice. Dit hotel met een spa heeft een restaurant en een bar/lounge. Elke ochtend wordt gratis ontbijt geserveerd. Extra voorzieningen zijn onder andere een spa, een sauna en een cadeaushop of kiosk. De accommodatie beschikt daarnaast ook over rookruimtes.

Tijdens een trip naar bijvoorbeeld Sapa en/of de Halong Bay is het mogelijk om 1 of meerdere koffers achter te laten in de Storage Room van dit hotel. Op momenten dat u nog niet kunt inchecken c.q. al bent uitgecheckt, kunt u – indien u daar behoefte aan heeft – een (gratis) douche nemen in de spa van het hotel.

Hotelkamers:

Het hotel heeft 55 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een minibar en een kluis. Gasten hebben gratis internet (draadloos en via kabel) op de kamer. Elke kamer biedt een lcd-televisie, een bureau, een gratis krant en een telefoon met directe buitenlijn. De badkamer is uitgerust met een bad of douche met een diep bad. Daarnaast heeft elke badkamer ook een make-up / scheerspiegel, een föhn en pantoffels. Elke kamer heeft een koffiezetapparaat / waterkoker en gratis mineraalwater. Extra voorzieningen zijn onder andere openslaande ramen en gratis toiletartikelen. Bovendien kun je op verzoek gebruikmaken van massagebehandelingen op de kamer, een strijkplank / strijkijzer en een telefonische wekdienst. Een turndownservice wordt elke avond aangeboden en een schoonmaakservice is dagelijks mogelijk.

Kamer types:

 • Deluxe Room, max. 2 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden. Uitzicht: Geen. 24 m².
 • Luxury Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. Uitzicht: Stad. 28 m².
 • Studio Suite met balkon, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. Uitzicht: Stad. 32 m².
 • Luxury Suite, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. Uitzicht: Stad. 42 m².
 • Luxury Suite met terras, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. Uitzicht: Stad. 42 m².
 • Presidential Suite, max. 2 personen. 1 tweepersoonsbed. 103 m². Uitzicht: Stad.

 

 

Vervoer Hanoi

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een vlucht of een treinreis. Klik op één van de onderstaande balken voor meer informatie.

Transfer

Wij kunnen onder andere de volgende transfers voor u organiseren:

 • Een transfer van de luchthaven of het treinstation van Hanoi naar uw hotel in Hanoi of naar een in de omgeving gelegen hotel (en omgekeerd). Deze transfers betreffen uitsluitend privé transfers.

 • Een transfer van uw hotel in Hanoi naar Halong Bay / Halong City (en omgekeerd). Dit kan zowel een gecombineerde als een privé transfer zijn.

Transfer van de luchthaven of het treinstation naar uw hotel in Hanoi, Noord Vietnam

Vlucht

Wij kunnen onder andere onderstaande vluchten voor u reserveren. Uiteraard is een vlucht in omgekeerde richting ook mogelijk.

Binnenlandse vlucht

Een vlucht van Hanoi naar:

In de meeste gevallen is 20 kg ruimbagage + 7 kg handbagage per persoon inbegrepen.

Internationale vlucht

Een vlucht van Hanoi naar:

Vlucht van Hanoi naar een andere bestemming

Treinreis

Wij kunnen onder andere de volgende treinreizen voor u reserveren:

 

Hou rekening met het volgende aspect:

 • Een reis per trein duurt veel langer dan een binnenlandse vlucht. Ter indicatie, een treinreis van Hanoi naar Ho Chi Minh City (Saigon) duurt 30 à 37 uur, per vliegtuig duurt deze reis ongeveer 2 uur en 10 minuten.

4-persoons cabine op de trein van Hanoi naar Lao Cai (nabij Sapa) in Noord Vietnam

 

 

Handige Wetenswaardigheden Hanoi

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat Hanoi

Deze bestemming heeft twee verschillende seizoenen, 7½ maanden relatief droog (oktober – half mei) en 4½ maanden relatief nat (half mei – september). Hierbij zijn november t/m maart de droogste maanden, de natste maand is augustus.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: gehele jaar.
Beste reistijd: half september – mei.

Huidige weer

Meer over het huidige weer in Hanoi.

Klimaat Hanoi, Noord Vietnam

Plattegronden

Plattegrond Hanoi

Plattegrond Hanoi, Noord Vietnam

Plattegrond Centrum van Hanoi

Plattegrond Centrum van Hanoi, Noord Vietnam

Video

Video Hanoi

Overige Wetenswaardigheden

Overige Wetenswaardigheden

Zie onze pagina Vietnam voor onder andere: