Hoi An – Midden Vietnam

Introductie Hoi An

Hoi An is enerzijds gelegen aan de Thu Bon River en anderzijds aan de Vietnamese kust. Het was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad, met handelaars uit China, Japan en zelfs ook uit Europa. Er is veel cultureel erfgoed te vinden in deze stad, waardoor Hoi An in 1999 door de Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is bekend om zijn traditionele bouwstijlen, Chinese pagodes, fraaie gemeenschapshuizen, familiegraven en ook de Japanse Overdekte Brug.

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in en rond Hoi An zijn onder andere:

  • De Oude Wijk, met onder andere de Japanse Overdekte Brug uit 1593, Gemeenschapshuis Kanton (Quang Dong Assembly Hall) uit 1786, Gemeenschapshuis Phuc Kien (Phuc Kien Assembly Hall) uit 1690 en het Huis van Tan Ky uit de 18e eeuw.
  • De oude Chamstad My Son. Dit grootste tempelcomplex uit het Champa Rijk (4e – 13e eeuw) is net als Hoi An Unesco-werelderfgoed. Het ligt in een dichtbegroeide vallei aan de voet van de Hon Quap (Kattentandberg). Er stonden hier zo’n 70 tempels, maar door toedoen van het Amerikaanse leger zijn er nu nog slechts 20 tempels die in een redelijke staat verkeren.
  • Het Cua Daistrand (Cua Dai Beach). Dit strand is gemakkelijk per fiets te bereiken vanuit Hoi An, er zijn ook enkele beach resorts aanwezig. In januari 2016 is echter een groot deel van het strand weggeslagen door een tyfoon, herstel is noodzakelijk. Tegenwoordig is An Bang Beach een betere keuze om te bezoeken, ook dit strand is gemakkelijk per fiets bereikbaar vanuit Hoi An.

Locatie Hoi An - Midden Vietnam

 

 

Excursies Hoi An

Onderstaande excursies kunnen – indien gewenst – worden gecombineerd met een transfer van of naar Da Nang (Danang) of Hue. Bij een transfer naar Hue rijden we via de wolkenpas (berggebied, tevens overgang van tropisch naar subtropisch gebied).

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: My Son tour (½ dag)
02: My Son + Hoi An Town tour
03: Tra Que Fietstour
04: Landbouw en Vistour

 

 

Hotels Hoi An

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Hoi An voor u reserveren. Een door ons aanbevolen hotel staat hieronder vermeld.

Hotel M01 (Middenklasse Hotel)

 

 

Vervoer Hoi An

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een vlucht of een reis per trein. Klik op één van de onderstaande balken voor meer informatie.

Transfer
Vlucht
Treinreis

 

 

Handige Wetenswaardigheden Hoi An

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Plattegronden
Video
Overige Wetenswaardigheden