Hoi An – Midden Vietnam

Introductie Hoi An

Hoi An is enerzijds gelegen aan de Thu Bon River en anderzijds aan de Vietnamese kust. Het was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad, met handelaars uit China, Japan en zelfs ook uit Europa. Er is veel cultureel erfgoed te vinden in deze stad, waardoor Hoi An in 1999 door de Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is bekend om zijn traditionele bouwstijlen, Chinese pagodes, fraaie gemeenschapshuizen, familiegraven en ook de Japanse Overdekte Brug.

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in en rond Hoi An zijn onder andere:

 • De Oude Wijk, met onder andere de Japanse Overdekte Brug uit 1593, Gemeenschapshuis Kanton (Quang Dong Assembly Hall) uit 1786, Gemeenschapshuis Phuc Kien (Phuc Kien Assembly Hall) uit 1690 en het Huis van Tan Ky uit de 18e eeuw.
 • De oude Chamstad My Son. Dit grootste tempelcomplex uit het Champa Rijk (4e – 13e eeuw) is net als Hoi An Unesco-werelderfgoed. Het ligt in een dichtbegroeide vallei aan de voet van de Hon Quap (Kattentandberg). Er stonden hier zo’n 70 tempels, maar door toedoen van het Amerikaanse leger zijn er nu nog slechts 20 tempels die in een redelijke staat verkeren.
 • Het Cua Daistrand (Cua Dai Beach). Dit strand is gemakkelijk per fiets te bereiken vanuit Hoi An, er zijn ook enkele beach resorts aanwezig. In januari 2016 is echter een groot deel van het strand weggeslagen door een tyfoon, herstel is noodzakelijk. Tegenwoordig is An Bang Beach een betere keuze om te bezoeken, ook dit strand is gemakkelijk per fiets bereikbaar vanuit Hoi An.

Locatie Hoi An - Midden Vietnam

 

 

Excursies Hoi An

Onderstaande excursies kunnen – indien gewenst – worden gecombineerd met een transfer van of naar Da Nang (Danang) of Hue. Bij een transfer naar Hue rijden we via de wolkenpas (berggebied, tevens overgang van tropisch naar subtropisch gebied).

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: My Son tour (½ dag)

My Son tour (½ dag)

Deze excursie is hetzelfde als de My Son + Hoi An Town tour, maar dan zonder lunch en zonder de bezichtiging van Hoi An Town. De excursie eindigt met een transfer van My Son terug naar uw hotel in Hoi An.

Cham ruïnes - My Son, nabij Hoi An - Midden Vietnam

02: My Son + Hoi An Town tour

My Son + Hoi An Town tour

My Son is de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Champa, waar zich de belangrijkste Cham ruïnes bevinden. De excursie begint met een rit vanaf uw hotel in Hoi An. Tijdens deze rit glijdt het landschap aan u voorbij en rijdt u door kleine dorpjes met markten. Dit is een avontuurlijke rit en als we dichter we bij My Son komen verslechterd het wegdek. De laatste paar kilometers is niet veel meer dan een karrenspoor met kuilen.

De torens dateren uit de 9e tot de 13e eeuw. Er waren meer dan 70 klassieke Cham monumenten in My Son. De meeste tempels waren gewijd aan de Cham Koningen en deden ook dienst als koningsgraven. Het is vergelijkbaar met Angkor Wat in Cambodja, Bagan in Myanmar (Birma), Ayuthaya in Thailand en ook Borobudur in Indonesië.

Na ons bezoek aan My Son rijden we terug naar Hoi An voor een lunch. Vervolgens bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Hoi An Town. Onder andere de Japanse Overdekte Brug (Japanese Covered Bridge), diverse tempels, pagodes, gemeenschapshuizen e.d. Tot slot brengen we u terug naar uw hotel in Hoi An.

Cham ruïnes - My Son, nabij Hoi An - Midden Vietnam
Japanese Covered Bridge - Hoi An, Midden Vietnam

03: Tra Que Fietstour

Tra Que Fietstour

In de morgen wordt u opgehaald vanaf uw hotel en fietsen we naar een boerderij in het dorpje Tra Que. We bezoeken hier de groentetuin en helpen de boeren met het land bemesten met zeewier uit de rivier. U krijgt hier een goede indruk van hoe zij het land bewerken, bewateren, inzaaien en oogsten. De rest van de morgen werken we op het land op de traditionele manier.

Hierna pauzeren we voor het bereiden van de lunch bij een lokale familie. Uw lunch bevat vele lokale delicatessen, zoals tam huu loempia’s en banh xeo (pannenkoeken uit de regio). Na uw inspanningen in de ochtend en uw lunch is er tijd voor een traditioneel Vietnamees middagslaapje alvorens u leert om de groenten te oogsten en te verpakken.

Rond 13.00 uur nemen we afscheid van onze gastheren en fietsen we terug naar Hoi An. Onderweg stoppen we bij een Japanse tombe. Rond 14.00 uur bent u weer terug bij uw hotel.

Tra Que Fietstour - Hoi An, Midden Vietnam
Werkzaamheden in een groentetuin in Tra Que - Hoi An, Midden Vietnam

04: Landbouw en Vistour

Landbouw en Vistour

We halen u op vanaf uw hotel en bezoeken een lokale familie die laat zien hoe rijstpapier wordt gemaakt op de traditionele manier. Vervolgens fietsen we naar Cam Thanh Village, onderweg genieten we van het uitzicht over de rijstvelden en zien we ook hoe de rijstproductie in zijn werk gaat. We bezoeken een andere lokale familie, die laat zien hoe vissaus wordt gemaakt. Ook zien we een meubelmaker, die met de hand meubels maakt van palmbomen en bamboe. We besluiten het ochtendprogramma met een Vietnamese lunch bij een lokale familie.

Vervolgens reizen we door naar het vissersdorp. We maken een tocht per bamboe mandbootje (basket boat), ongetwijfeld een ervaring die u niet snel zult vergeten! We bezoeken een meer met garnalen, ook kunnen we zelf proberen hoe het is om te vissen met een vissersnet. Tot slot reizen we terug naar uw hotel.

Bamboe mandbootje - Hoi An, Midden Vietnam
Vissen op de traditionele manier - Hoi An, Midden Vietnam

 

 

Hotels Hoi An

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Hoi An voor u reserveren. Een door ons aanbevolen hotel staat hieronder vermeld.

Hotel M01 (Middenklasse Hotel)

Hotel M01 Onze sterrenclassificatie van Hotel M01 - Hoi An, Midden Vietnam: 3- sterren ligt op 15 minuten lopen van de oude stad Hoi An, die op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat. Dit hotel biedt een buitenzwembad en kamers met gratis vast internet. WiFi is gratis beschikbaar in het hele gebouw.

Het hotel bevindt zich op 4 km van An Bang Beach en op 3 kwartier rijden van de internationale luchthaven van Da Nang (Danang). Op 40 km afstand vindt u het door UNESCO beschermde heiligdom My Son.

De kamers hebben uitzicht over de tuin of het zwembad en er is een aantal kamers met een balkon. Ze zijn voorzien van een tv, een minibar en een waterkoker.

Gasten kunnen gratis gebruik maken van de fietsen, als zij de omgeving willen verkennen. Daarnaast is het onder andere mogelijk om geld te wisselen. Een stomerij- en wasservice is ook beschikbaar.

Het restaurant serveert een selectie van Westerse en Aziatische gerechten. In de bar kunt u genieten van een drankje.

Kamer types:

 • Economy Room, max. 2 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden. 30 m².
 • Standard Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 22 m².
 • Superior Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 35 m².
 • Deluxe Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden met mogelijkheid voor een extra bed voor een 3e persoon. 40 m².
 • Family Room, max. 3 personen. 1 tweepersoonsbed + 1 eenpersoonsbed. 40 m².

 

 

Vervoer Hoi An

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een vlucht of een reis per trein. Klik op één van de onderstaande balken voor meer informatie.

Transfer

Wij kunnen onder andere de volgende transfers voor u organiseren (in omgekeerde volgorde is ook mogelijk):

 • Een transfer van de luchthaven, het treinstation of uw hotel in Da Nang (Danang) naar uw hotel in Hoi An.

 • Een transfer van uw hotel in Hue naar uw hotel in Hoi An.

Deze transfers betreffen uitsluitend privé transfers.

Transfer van de luchthaven, het treinstation of uw hotel in Da Nang (Danang) naar uw hotel in Hoi An, Noord Vietnam

Vlucht

Wij kunnen onder andere onderstaande rechtstreekse vluchten voor u reserveren. Een vlucht in omgekeerde richting is ook mogelijk.

Binnenlandse vlucht

Internationale vlucht

 • Een vlucht van Da Nang (Danang) (nabij Hoi An) naar:
  • Siem Reap (Cambodja).

  • Hong Kong of Peking (Beijing) (China).

  • Kuala Lumpur (Maleisië).

  • Singapore (Singapore).

Vlucht van Da Nang (Danang) (nabij Hoi An) naar een andere bestemming in Vietnam

Treinreis

Wij kunnen onder andere de volgende treinreizen voor u reserveren:

4-persoons slaapcabine op de trein van Da Nang (Danang) (nabij Hoi An) naar een andere bestemming in Vietnam

Zachte zitplaats op de trein van Da Nang (Danang) naar een andere bestemming in Vietnam

Hou rekening met de volgende aspecten:

 • Een reis per trein duurt veel langer dan een binnenlandse vlucht. Ter indicatie, een treinreis van Da Nang (Danang) naar Ho Chi Minh City (Saigon) duurt 15 à 23 uur, per vliegtuig duurt deze reis ongeveer 1 uur en 10 minuten.

 • Er zijn onder andere mogelijkheden voor een zachte stoel of een zachte ligplaats in een 4-persoons cabine.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Hoi An

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat Hoi An

Deze bestemming heeft twee verschillende seizoenen, 9 maanden relatief droog (december – augustus) en 3 maanden relatief nat (september – november). Hierbij zijn januari t/m mei de droogste maanden, de natste maand is oktober.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: half december – augustus.
Beste reistijd: februari – mei.

Klimaat Hoi An, Midden Vietnam

Plattegronden

Plattegrond Hoi An en Omgeving

Plattegrond Hoi An en Omgeving, Midden Vietnam

Plattegrond centrum

Plattegrond Hoi An, Midden Vietnam

Video

Video Hoi An

Overige Wetenswaardigheden

Overige Wetenswaardigheden

Zie onze pagina Vietnam voor onder andere: